HomeEntrevistesSanti Valldepérez · “La creació d’una Film Office a l’Ebre generaria més...

Santi Valldepérez · “La creació d’una Film Office a l’Ebre generaria més indústria audiovisual i economia auxiliar”

Santi Valldepérez, director del Terres Travel Festival

Torna amb força una nova edició del Terres Travel Festival, el certamen especialitzat en cinema de viatges i audiovisual turístic, amb més d’un centenar de produccions programades de fins a 34 països.

És una programació bastant diversa. S’ha demostrat que la pandèmia, tot i la magnitud del que ha sigut, també ha estat un moment en què els creadors han aprofitat per a tirar endavant molts projectes. Tenim 114 projeccions programades, entre films turístics i documentals, de 34 països, des de Kazakhstan i Estats Units, passant per Portugal, Moçambic (Àfrica), Namíbia (Àfrica)… Estem molt contents de la varietat geogràfica de les projeccions.

Quins són els plats forts d’este sisè Terres Travel Festival?

En tenim bastants, però si n’he de destacar alguns films, que considerem molt interessants, són, d’una banda, la projecció inaugural Mamody, l’últim excavador de baobabs, un documental francès sobre una comunitat de Madagascar i la seua pràctica d’utilitzar els baobabs per a emmagatzemar aigua; i, d’altra banda, dimecres tenim la pel·lícula, també francesa, Estimat plàstic, una història d’amor tòxica, que tracta sobre totes les investigacions científiques que estan tenint lloc arreu del món per a analitzar l’impacte dels microplàstics als ecosistemes. Són pel·lícules que no només parlen de viatges, sinó també de conscienciació sobre l’emergència climàtica. Per tant, creiem que a totes aquelles persones sensibilitzades tant pels viatges responsables com per l’emergència climàtica, este festival els pot agradar.

El festival recupera la internacionalitat, amb la confirmació de directors, productors i creadors de produccions arribats d’arreu del món que vindran a presentar els seus treballs.

Sí, de moment, han confirmat l’assistència una vintena de creadors i productors, que vindran durant els dies del festival; especialment, els finalistes, que estan convocats a la gala d’entrega de premis. Molts tindran l’ocasió de presentar les seues pel·lícules abans de la projecció, cosa que sempre és molt interessant de cara als espectadors, ja que poden entrar en contacte amb els creadors i poden explicar aquells detalls que més els han cridat l’atenció.

D’entre les novetats d’esta sisena edició destaca la subtitulació de nombrosos films en català.

Sí, tot i que ja vam començar amb esta dinàmica l’any passat, ens fa especial il·lusió que enguany tinguem una desena llarga de documentals, entre curtmetratges i llargmetratges, subtitulats al català. Això també afavorix que el festival arribe, si cap encara, a més ciutadania.

Totes les projeccions es podran veure al Museu de Tortosa de forma totalment gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament, no?

Sí, s’ha de fer un registre previ a la pàgina web www.terresfestival.com.

El dijous 8 de setembre tindrà lloc el TerresLab al SB Corona per a parlar sobre les noves tendències en l’ús de l’audiovisual i el turisme. Què hi trobarem, durant la jornada?

En este cas, és la cinquena edició del congrés, que està dirigit pel doctor Eugeni Osácar i coordinat pel doctor Jordi Arcos, tots dos del Centre Universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona (CETT-UB). Al congrés TerresLab el que plantegem és estudiar el vincle entre el paisatge audiovisual i el turisme, i, en este cas, una de les xarrades més interessants serà la taula rodona sobre el paper de les Film Office i les Film Comissions. Així, es parlarà de quin paper tenen a l’hora de dinamitzar econòmicament els territoris, a través del que explicaran tres responsables de Film Office: Piluca Querol, directora Andalusia Film Comission, Pedro Barbadillo, director de Mallorca Film Comission, i Víctor Aertsen, de la Madrid Film Office.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies