HomeMedi AmbientS’avança la instal·lació de la unitat mòbil de vigilància de la contaminació...

S’avança la instal·lació de la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica a Santa Bàrbara

L’Ajuntament de Santa Bàrbara va sol·licitar una estació de mesurament de la qualitat de l’aire a partir d’una moció dels regidors no adscrits, a petició de l’entitat del medi ambient Amevesaba, del febrer de 2022, en previsió de la futura planta de compostatge. La intenció era entrar a la Xarxa de Vigilància de Previsió i Contaminació Atmosfèrica, però la proximitat a les de la Sénia, Amposta i Alcanar ho impedia, i per això el Departament d’Acció Climàtica va proposar ubicar-hi una estació mòbil, però que no estaria disponible fins al març de 2023.

Ara, però, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic avança al 3 de febrer la instal·lació de l’estació mòbil, un mes més del que tant l’Ajuntament com l’entitat mediambiental Amevesaba pretenien avançar, sense èxit. L’ens municipal ja preveu els possibles espais on situar-la, segons les necessitats que explicava l’alcalde, Antonio Ollés Molias, a la Plana Ràdio: “Este aparell, gran com una autocaravana, el tindrem aquí unes quantes setmanes fent un mesurament de l’aire que tindrem a Santa Bàrbara. Necessita una connexió elèctrica, ha d’estar una mica separada de camins, no pot estar al costat d’edificis i d’arbres, el sòl no pot ser d’arena…, entre d’altres aspectes. Hi ha una sèrie de requisits, i ja tenim dos o tres llocs pensats on la podríem ubicar”.

Les tres ubicacions en què pensa l’Ajuntament són la zona de la plaça de bous, que es podria alimentar des del magatzem; la zona de les piscines, molt propera a l’assecadora de sansa de la Galera, però molt llunyana de la futura la planta de compostatge; i, la tercera, la zona del dipòsit de l’aigua.

Per la seua part, l’associació veïnal Amevesaba rep amb bons ulls la notícia, tot i que el seu portaveu, Lluc Roig Cardona, recordava que això es va demanar arran de la planta de compostatge, no de la planta de sansa: “Però si podem aprofitar l’avinentesa… Una cosa no la podran buscar, perquè encara no està feta, però sí la de sansa, que és la que últimament ens ocupa”. Amevesaba també ha demanat assistir-hi per a poder explicar els seus neguits als tècnics.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 4

Últimes notícies