HomeSense categoriaSet alumnes dels instituts Deltebre, Dertosa, Despuig i Roquetes, finalistes dels premis...

Set alumnes dels instituts Deltebre, Dertosa, Despuig i Roquetes, finalistes dels premis comarcals de Recerca 2019

Tres treballs presentats per alumnes de l’INS Deltebre, dos de l’INS Dertosa, un de l’INS Roquetes i un altre de l’INS Cristòfol Despuig són els finalistes dels premis comarcals de Recerca 2019, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre per promoure la investigació entre els alumnes dels instituts de batxillerat de la comarca.

Els premis Pare Romanyà, Federico Pastor i Innocent Paulí, patrocinats per l’empresa Aqualia, distingeixen els millors treballs presentats pels estudiants de segon de batxillerat i de segon curs de cicles formatius de grau superior de la comarca en els àmbits científic, humanístic i tecnològic, respectivament. Cada premi està dotat amb 500 euros i diploma.

El jurat ha decidit els finalistes que optaran als premis Recerca en una reunió que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal. Aquest jurat està integrat per la vicepresidenta en funcions del Consell Comarcal del Baix Ebre, Elisabet Zapater, que actua com a presidenta; el conseller comarcal d’Ensenyament, Josep Codorniu; un representant de cada grup polític de la Corporació comarcal; el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i els representants de les universitats URV, UNED i URL (Observatori de l’Ebre), la FAPAC i el món de l’ensenyament.

El dia 2 de juliol, a les 18 hores, en un acte obert al públic que tindrà lloc al Saló de Plens del Consell Comarcal, els set alumnes finalistes disposaran de cinc minuts cadascun per exposar un resum del seu treball i, posteriorment, un cop puntuada cada intervenció per part del jurat, es donarà a conèixer el veredicte i es procedirà al lliurament dels guardons.

Al premi Pare Romanyà, circumscrit a l’àmbit científic, les tres obres finalistes són: ‘La mosca de l’olivera a les Terres de l’Ebre’, de l’INS Cristòfol Despuig; ‘Caracterització bionòmica de les praderies de Cymodocea nodosa a la badia del Fangar’, de l’INS Dertosa; i ‘La cura i la cosmètica. Possibles alternatives a l’ús alimentari de l’arròs’, de l’INS Roquetes.

Al premi Innocent Paulí, vinculat a l’àmbit tecnològic, només té un finalista: ‘Reconeixement facial: aplicació de la visió artificial per computadora per mesurar els marcadors biomètrics d’un rostre’, de l’INS Deltebre.

Pel que fa al premi Federico Pastor, emmarcat en l’àmbit humanístic, social i artístic, els tres treballs finalistes són: ‘Musicació d’un poema de Zoraida Burgos’, de l’INS Dertosa, i ‘Deltebre es mou’ i ‘Més que un riure. Pla de màrqueting turístic del delta de l’Ebre’, ambdós de l’INS Deltebre.

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 72

Últimes notícies