HomeOpinióEditorialSilenci, ara en positiu, a l’illa dels Bous de Vinallop

Silenci, ara en positiu, a l’illa dels Bous de Vinallop

El silenci mata, va arribar a titular esta publicació per a referir-se a l’estat d’abandonament en què es trobaven el 2016 els bous de l’illa fluvial de Vinallop, en una informació que va destapar una situació lamentable que ja s’arrossegava del 2012. Ara, en canvi, després de visitar l’illa, se pot afirmar que el silenci que embolcalla l’ínsula fluvial i els 12 braus que s’hi mantenen, als quals un ramader dona periòdicament menjar i s’encarrega del sanejament i els tractaments que pertoquen, és un silenci agradable, en positiu.

La qüestió va ser un ròcul a la sabata en l’últim mandat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, amb un delegat d’Agricultura i Ramaderia, Ferran Grau, que acabava d’accedir al càrrec i es va trobar l’embolic. El Govern va fer alguns cops de volant en les seues declaracions d’intencions, de vegades al ritme dels desitjos en calent d’animalistes i taurins, però val a dir que finalment va assumir-ne la responsabilitat i va apostar per una fórmula de gestió que, de moment, és positiva per a l’espai i les bèsties.

Ara bé, podem repetir en estes línies la pregunta que planteja la crònica de la Primera Plana d’este número: quan la colònia de braus estiga a punt de desaparèixer, què cal fer? De moment, l’Administració no ho té gens clar. Té temps per a pensar-hi, amb la legitimitat que li atorga el fet d’haver apagat el foc quan fa set anys se van fer públiques imatges impactants sobre l’estat en què es trobaven els bous. Però podria anar-hi pensant. No és un tema menor i, com s’ha demostrat cada vegada que ha sigut notícia, és un tema amb una forta càrrega emocional i mediàtica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 42

Últimes notícies