HomeSocietatTortosa reformula els pressupostos participatius que inclouen l'organització d'àgores ciutadanes de debat

Tortosa reformula els pressupostos participatius que inclouen l’organització d’àgores ciutadanes de debat

L’Ajuntament de Tortosa ha donat el tret de sortida al procés de pressupostos participatius 2024-2025. Un procés que s’ha fet públic coincidint amb la 78a edició de la Fira Expoebre, des d’on s’ha iniciat la difusió del nou cicle que incorpora com a principal novetat l’organització d’àgores ciutadanes, uns espais oberts de participació on els veïns i veïnes podran idear i lliurar propostes. “Des del govern local creiem en la participació ciutadana i una de les fórmules d’implicar la ciutadania, de fomentar la democràcia participativa, la presa de decisions conjunta entre administració i ciutadania, és a través dels pressupostos participatius“, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

Així, el període de recollida de propostes tindrà lloc entre aquest mes de maig i l’octubre, quan s’organitzaran set àgores ciutadanes en diferents espais de la ciutat: centre comercial (17 de maig); parc Teodor Gonzàlez (24 de maig); ribera fluvial (31 de maig); ciutat històrica (7 de juny); parc Països Catalans (14 de juny); Reguers (21 de juny) i Vinallop (28 de juny). També hi haurà àgores dels consells de participació ciutadana, entre els mesos de juny i octubre: gent gran, dones, LGTBI, infància i entitats socials. Serà possible el lliurament de propostes tant de forma presencial com en línia.

Una vegada finalitzades les àgores s’entrarà en la segona fase del procés participatiu, entre els mesos de novembre i desembre, quan s’aplicaran criteris tècnics i econòmics per determinar la viabilitat de les propostes presentades per la ciutadania. Posteriorment, entre el gener i el març de 2025 s’organitzaran sessions de deliberació pública per aportar judici de valor al triatge tècnic, econòmic i procedimental de les propostes viables. I, finalment, serà el moment de la votació de les propostes validades i prèviament deliberades.

A més, hi haurà una sessió de retorn l’abril de 2025, una trobada pública amb la ciutadania per compartir els resultats fruit de tot el procés participatiu, que serà dinamitzat per la cooperativa FITES, experta en projectes socials i comunitaris. “Donem un nou enfocament als pressupostos participatius a través dels quals volem que els veïns i veïnes s’impliquen en la gestió municipal“, ha dit l’alcalde.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 85

Últimes notícies