HomeSocietatTortosa se suma un any més al Truca a la porta de...

Tortosa se suma un any més al Truca a la porta de Fundació “la Caixa”

Amb l’objectiu de detectar possibles situacions de soledat no desitjada en la gent gran, el programa Sempre Acompanyats ha llançat la segona edició de l’acció Truca a la porta a Tortosa.

La iniciativa, impulsada als territoris en els quals es desplega el programa, neix amb la voluntat de conscienciar sobre la realitat de la soledat i la importància de crear vincles. A més, s’obre a la ciutadania per captar voluntaris, detectar situacions de soledat i reivindicar la tasca de les entitats que treballen al territori.

En esta línia, i en temps marcats per la distància social, les entitats col·laboradores del programa i, al costat de l’Equip d’Intervenció, i dintre del marc de la celebració del Programa Sempre Acompanyats al mes d’octubre, donen a conèixer l’acompanyament que han fet als participants gràcies a la creativitat i compromís de les entitats vinculades al programa. Entre altres, s’han organitzat accions com un concurs d’aparadors per als comerços i establiments, diferents xerrades o una trobada comunitària.

La campanya Truca a la porta estarà activa durant el mes d’octubre als espais públics de la ciutat. El telèfon de contacte tant per participar-hi com per alertar d’una possible situació de soledat és el 900 223 040, de dilluns a divendres, de 9 a 17 h.

 

El programa Sempre Acompanyats a Tortosa

El programa Sempre Acompanyats considera les persones grans com a subjectes actius i parteix de les seues necessitats, els seus interessos i les seues capacitats per ajudar-les a afrontar la seua pròpia situació de soledat mitjançant el foment de relacions socials significatives i el reforç de les fortaleses personals.

En el conjunt d’Espanya, les persones més grans de 65 anys representen el 19,1% de la població i la previsió és que aquest percentatge augmente fins a un 24,9% en 2068.

 

A Tortosa, les persones més grans de 65 anys representen el 21% de la població.

A Tortosa, el programa es va iniciar l’any 2013, de la mà d’un equip d’intervenció de Creu Roja i amb la implicació de l’Ajuntament de Tortosa, formant part dels territoris que conformaven la prova pilot a Catalunya, juntament amb Girona i Terrassa.

Des del seu naixement i fins al 2018, l’àmbit d’actuació ha comprès els barris de Ferreries, Centre, Nucli Antic, Temple i Sant Llàtzer.

L’any 2019, es va ampliar al poble de Jesús i enguany s’ha fet extensible als pobles de Campredó i Vinallop. Compta amb la implicació de 40 institucions i entitats del territori, 90 persones beneficiàries participants i 33 voluntaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 33

Últimes notícies

-->