HomeSense categoriaTrenta equips de tots els centres educatius de Tortosa disputaran els primers...

Trenta equips de tots els centres educatius de Tortosa disputaran els primers Jocs Populars Escolars

El pavelló de Remolins acollirà aquest dissabte la disputa dels primers Jocs Populars Escolar de Tortosa.

Aquesta primera edició comptarà amb la participació de trenta equips, que representaran cadascun dels centres educatius de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que vol fer extensius a l’alumnat de Tortosa els valors que promouen els World Sports Games, que tindran lloc a Tortosa i a altres poblacions del territori del 2 al 7 de juliol. Uns valors que volen aconseguir un model esportiu saludable, la inclusió i la cohesió social a través de l’esport, i el foment dels valors esportius, personals i de responsabilitat comunitària. A més, compten amb un component inclusiu i d’igualtat en diferents capacitats, ja que seran presents tots els centres de la ciutat, inclosos els d’educació especial.

Durant les setmanes prèvies, els equips que formaran part d’aquests primers jocs han estat preparant la competició als centres. Cal recordar que es tracta de combinats de vuit components, de 3r i 4t de primària, i que tenen la característica que són equips mixtos, amb quatre nois i quatre noies.

Aquests jocs han sigut organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Tortosa, la representació territorial de l’Esport de la Generalitat, el Consell Esportiu del Baix Ebre, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i diverses entitats esportives de la ciutat i el territori.

Recordem que els jocs s’articulen al voltant de tres modalitats esportives de caràcter popular: el ‘mate‘, un joc que consisteix en anar eliminant amb una pilota els membres de l’equip contrari; l’atrapa-pilota, per passar la pilota al camp del contrari per damunt d’una xarxa situada en alçada; i la pilota-diana, per encistellar una pilota en una única cistella. Cadascun d’aquests jocs suposa, a la vegada, una via d’iniciació a altres esports, com l’handbol, el voleibol i el bàsquet, respectivament.

Les competicions arrancaran a les 10 h i està previst que s’allarguen fins les 13 h. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu, i a més els obsequiaran amb una camiseta commemorativa dels World Sports Games i podran desfilar a l’acte inaugural del 2 de juliol.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies