HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUna Festa del Renaixement inqüestionable

Una Festa del Renaixement inqüestionable

La Festa del Renaixement torna a omplir estos dies els carrers de Tortosa de memòria i recreació històriques i imaginació.  La festa és el resultat d’una programació equilibrada entre actes propis, espectacles i ambientació de carrer amb un denominador comú que ha estat al llarg dels anys el motor de la festa i el motiu pel qual esta ha assolit les quotes de popularitat a què ha arribat: la participació i la implicació ciutadana.

La Festa del Renaixement ha crescut i s’ha consolidat per una bona gestió però també, i sobretot, perquè la gent de Tortosa ha volgut jugar fort esta carta i, a través de les entitats i el voluntariat, permeten rendibilitzar els recursos que es destinen des de les arques municipals.

L’any 1996 el regidor Ramón Cardús va idear la primera Festa del Renaixement, i 23 anys després s’ha fet un lloc entre els millors esdeveniments de recreació històrica d’Europa que li han valgut reconeixements com la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya. Recordar un període de gran importància com va ser el segle XVI permet cridar en força  als tortosins allò de “Terra d’Aigua. Terra d’un riu. Visca la Vegueria de Tortosa!”

Xavier Garcia
Xavier Garcia
Escriptor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 41

Últimes notícies