HomeSocietatVídeo · El vicari de la diòcesi de Tortosa explica la transcendència...

Vídeo · El vicari de la diòcesi de Tortosa explica la transcendència de la inauguració dissabte de la façana restaurada de la catedral

El pròxim dissabte 7 de maig a les 11.00 hores, la diòcesi del Bisbat de Tortosa portarà a terme l’acte inaugural i la benedicció de la façana de la Catedral de Santa Maria amb la presència del nunci Sa Santedat el Papa, Bernardito Auza, el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i d’altres autoritats eclesiàstiques i civils.

Segons ha explicat el vicari general, mossèn Jose Luis Arín, el capítol de la catedral té una doble funció per encàrrec del Bisbe, una de solemnitzar i coordinar les celebracions litúrgiques i la segona custodia, conservar i enriquir el patrimoni artístic i documental del temple.

Mossèn Arín ha volgut assenyalar que estes dos funcions tenen un paper molt destacat en l’acte que es durà a terme el pròxim dissabte. Per este motiu, la benedicció i la inauguració de la façana de la capital del Baix Ebre, està dividida amb dos parts.

La primera es durà a terme a l’exterior de la plaça, on els arquitectes Brull i Alfonso presentaran, a tota la ciutadania que hi vulga a assistir, el projecte de remodelació que s’ha realitzat a la façana de la catedral després de menys d’un any d’haver començat.

Durant la primera part de la celebració també prendran la paraula el vicari general, l’alcaldessa de la ciutat i el Bisbe. El component festiu el posaran el grup d’abanderats i els gegants de la ciutat.

Després de l’acte a la plaça de la Catedral, que inclourà la benedicció de la façana, s’entrarà al primer Temple diocesà per celebrar l’Eucaristia.

 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 36

Últimes notícies