HomeSuccessosVÍDEO · Un centenar de bombers lluiten per controlar el foc que...

VÍDEO · Un centenar de bombers lluiten per controlar el foc que s’ha declarat al Coll de l’Alba a Tortosa

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han incorporat a cinc helicòpters bombarders, quatre avionetes de vigilància i atac així com a 37 dotacions terrestre, destinant a hores d’ara un total de 97 efectius per extingir-lo. L’incendi del coll de l’Alba, al terme municipal de Tortosa, ha afectat provisionalment ja una superfície de quinze hectàrees, segons han informat els Agents Rurals.

El foc s’ha declarat cap a un quart d’onze del matí al barranc del Racó de l’Ermità, en una zona amb massa forestal i envoltada per camps de conreus erms. La prioritat dels equips d’extinció és tacar el flanc dret, una zona de difícil accés al fons del barranc.

L’incendi continua actiu i el dispositiu de Bombers es desplega en una àrea de treball d’unes 80 hectàrees. L’incendi ha cremat tot el fons del barranc i s’ha desplaçat, empès pel vent de marinada, cap al nord i l’oest. S’ha format un pirocúmul que ha provocat dos accelerades de l’incendi. Les descàrregues dels mitjans aeris han aguantat la cua del flanc esquerre i han donat suport als efectius que treballen amb eines manuals.

L’objectiu és evitar que el foc travessi el barranc de la font de Gràcia.

S’ha demanat que s’aturi l’activitat dels aerogeneradors del parc eòlic, on l’incendi ha carenat la zona dels ventiladors i s’ha evacuat, amb caràcter preventiu, tota la gent que es trobava a la zona.

L’incendi no afecta cap nucli habitat. Tan sols consta alguna masia aïllada, a la zona del flanc dret, però que no estarien habitades. El cos d’Agents Rurals ha informat que l’incendi a Tortosa (Baix Ebre), afecta una superfície aproximada d’unes 15 hectàrees, segons dades provisionals de les 12 h. Gran part d’aquestes pertanyen a l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Cardó-Boix. Efectius del cos treballen en la investigació de la causa.

Fins al lloc s’hi han desplaçat també 2 unitats dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, una ambulància preventiva del SEM i efectius de les ADF.

Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) per la potencialitat de l’incendi i pel gran nombre d’avisos rebuts a través del telèfon d’emergències CAT112.

En aquest sentit, el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut més de 150 trucades de ciutadans alertant d’aquest incendi.

Podeu veure imatges de la virulència de les flames:

Notícies relacionades:

VÍDEO · L’incendi del coll de l’Alba de Tortosa ha afectat ja una superfície de quinze hectàrees

Quatre mitjans aeris s’incorporen a les tasques d’extinció de l’incendi del coll de l’Alba, a Tortosa

Declarat un incendi al Coll de l’Alba a Tortosa

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 15

Últimes notícies