HomeSense categoriaVídeo - L'Escola la Mercè de Tortosa present en un debat per com...

Vídeo – L’Escola la Mercè de Tortosa present en un debat per com liderar la tornada a les escoles després de la Covid-19

TORTOSA // L’Escola la Mercè de Tortosa ha estat un dels centres convidats, juntament amb les escoles Virolai i Octavio Paz de Barcelona, per participar en un seminari web, per parlar de com liderar la tornada a l’escola després de la Covid-19. La iniciativa de la Fundació Bofill formava part d’un dels diversos projectes en els quals treballa habitualment aquesta prestigiosa institució i que en aquest cas estava enfocat en un aspecte molt general com és el d’obrir l’educació contra les desigualtats educatives.

Carlos Blanch, director de l’Escola la Mercè, en representació d’una comunitat educativa molt implicada en trobar respostes i solucions a centres de complexitat especial com el seu, fou l’encarregat de participar en un fòrum de debat coordinat per Hector Gardó, cap de projectes de la Fundació Bofill. A causa de la crisi del coronavirus aquest any els infants i joves poden estar sis mesos sense escola, sumant l’estiu al darrer trimestre d’aquest curs 2019-2020 que serà d’ensenyament telemàtic, i és probable que infants i joves no tornin a trepitjar les aules fins al curs vinent.

Carlos Blanch, director de l’Escola la Mercè, en representació d’una comunitat educativa molt implicada en trobar respostes i solucions a centres de complexitat especial com el seu, fou l’encarregat de participar en el fòrum de debat

Des de la Fundació Bofill pensen que la recerca mostra que l’absència perllongada de classes accentua les desigualtats educatives entre alumnes i famílies, “i provoca pèrdua del ritme d’aprenentatges i desvinculació escolar. I això es viu en un context crític per moltes llars que pateixen dificultats econòmiques, laborals o de salut. Caldrà acompanyar les problemàtiques crítiques derivades de l’angoixa, la inseguretat i la frustració. No podem permetre que la crisi de salut provoqui una crisi educativa. Les bones oportunitats educatives són un component del benestar i no s’hi contraposen. Les propostes educatives han de contemplar les desigualtats i situacions individuals, per construir un vincle d’acompanyament i un estímul“. Aquí podem trobar íntegrament aquesta reunió de treball molt interessant per entendre part dels conflictes que afronten les nostres escoles a partir d’ara.

 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 85

Últimes notícies