HomeEsportsXavi Ortin desè de la seua categoria a l'Ironman de Vitoria-Gazteiz

Xavi Ortin desè de la seua categoria a l’Ironman de Vitoria-Gazteiz

Xavi Ortin va finalitzar en una meritòria desena posició en la seua categoria de 45-49 anys, de l’Ironman de Vitoria, disputada el passat diumenge, després de la cancel·lació del 2020 i l’ajornament fins al setembre d’enguany. L’esportista de la Terra Alta va ser l’únic participant de Montbike, després que diversos triatletes traslladaren la seua inscripció al 2022.

La boira existent en l’embassament d’Ullibarri-Gamboa va retardar l’inici de l’Ironman Vitòria-Gasteiz. Els participants van esperar durant aproximadament una hora a què la boira aixequés. Però, per la seua seguretat no va ser possible iniciar la natació i i finalment es va cancel·lar. La prova hauria d’haver començat a les 8:20, i finalment ho va fer a les 9:50, ja com duatló: sortida en bici des de Landa amb 180 km per la Llanada i posterior marató a Salburua. El tram de bicicleta durant 180 quilòmetres, va transcórrer per les carreteres de la Llanada Alabesa, donant tres voltes a un circuit per pobles com Agurain, Matauku, Zurbano, Maturana o Arrieta, entre d’altres.

Pel que fa a la cursa a peu els triatletes van gaudir durant del colorit paisatge natural de Salburua, passant per l’Avinguda 8 de Març, i finalitzant l’aventura a l’aparcament de Buesa Arena, on estaven situades la línia de meta, la botiga oficial i l’Expo de la cursa.

Xavi començava al voltant de les 11:00 del matí el sector de bici, amb 180 Km per endavant. Arrancava amb força i, habitual en ell, es mantenia constant en ritmes. Baixant molt poc la mitjana en els 180 Km de recorregut, i acabant en 5h27′. Després de fer la transició, arrancava la cursa a peu, el seu punt fort, i amb calor que és una cosa que a ell li va bé. Seguia amb força i ritmes molt alts, que va mantenir durant molts quilòmetres, només baixant una mica cap als últims 5, acabant els 42 Km de la cursa a peu en 3h14′.

Xavi Ortin va afegir un Ironman més al seu palmarés, finalitzant la prova amb un temps de 5:27’05. El primer de la seua categoria va ser el polonés Arkadiusz Podziewski amb 4:36’40.