HomeSocietatAmposta frega els 22.000 habitants, un rècord històric

Amposta frega els 22.000 habitants, un rècord històric

Segons les últimes dades de finals del mes d’agost de 2021, Amposta té un cens de 21.846 habitants, el seu màxim històric fins al moment.

En només 8 mesos el creixement ha estat de 735 habitants, ja que les dades del padró indiquen que a desembre del 2020 la ciutat es va situar en els 21.115 habitants. L’anterior rècord poblacional es va assolir l’any 2011, quan la ciutat va arribar als 21.445 habitants.

Este increment poblacional experimentat el 2021 (pels 377 del 2020) ha estat valorat molt positivament per l’alcalde, Adam Tomàs, que ho ha atribuït a la dinamització socioeconòmica que està vivint la ciutat en els darrers anys.

“Crec que no hi ha només un únic factor”, i ha recordat que des de l’Ajuntament d’Amposta s’està treballant transversalment en totes les àrees per aconseguir fer créixer la ciutat. “Des de l’àrea de polítiques d’ocupació, que ha crescut moltíssim, a les àrees d’educació, de turisme, d’esports, de cultura… hem crescut moltíssim en l’àmbit pressupostari, de partides i d’activitats, que han acabat fent que siguem una ciutat atractiva”.

Segons Tomàs, “creiem que és això el que fa créixer la ciutat, no hi ha cap secret més”, ha dit en declaracions a Canal Terres de l’Ebre.

També ha crescut la natalitat a la ciutat i des del 2016 s’ha incrementat substancialment el nombre d’alumnes inscrits als centres educatius. Així, només este curs s’hi han sumat 230 alumnes nous.

Per al consistori ampostí, factors com el teletreball o la implantació de noves empreses al territori podrien afavorir que la ciutat seguís creixent en un futur. Esta situació es dona mentre altres zones del territori seguixen perdent població.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 11

Últimes notícies

-->