HomeOpinióApoderar

Apoderar

Sempre que he d’escriure una columna em paro a pensar quins temes són de més interès per a l’opinió pública, escric i esborro incomptables cops. Em pregunto, interessarà el que jo pugue pensar? Què en pensaran quan llegisquen les meues línies? Però al cap i a la fi es tracta d’opinar i tot és vàlid, o no?

Deixo ja de divagar i finalment m’atreveixo a escriure sobre un terme que l’any passat va ser un dels que més va sonar en manifestacions, discursos o tertúlies. Apoderar. Segons el diccionari es tracta de “l’acció de donar els mitjans a una persona o un grup social per enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics o socials”. Molts haureu recordat les nombroses manifestacions per la igualtat que l’any 2018 va suposar un punt d’inflexió per al feminisme. Una paraula que haurem de seguir utilitzant per ser i sentir-nos lliures i per reclamar el que ens correspon.

Però més enllà de cridar-ho als grans actes hem d’aplicar-ho al dia a dia. Em refereixo a no deixar passar comentaris banals, de pensar: “bah, millor no contestar perquè no val la pena”, i tant que ho val. Les petites accions són les que marquen la diferència i creen consciència. On hi hagi un comentari o una situació incòmoda que supose un atac, per mínim i poc ofensiu que semble s’ha de tallar en sec. Però també ens hem d’apoderar per parlar de temes que ‘a priori’ són tabús o ens fan vergonya. D’aquells que molts cops he sentit dir: “si ho diu un home passa desapercebut, però si ho fa una dona hi ha més crítiques”. Això ha de canviar.

Sempre se’ns qüestiona, ja sigue com a individu o el paper que juguem a la societat. Ens veiem obligades a justificar les nostres accions o les fites que hem aconseguit. Posant la vista enrere per veure el que s’ha aconseguit i el que ens queda. Per tot plegat, mai hem de deixar de lluitar. 
La igualtat absoluta a hores d’ara és una utopia, però podem avançar en aquest sentit si ens apoderem les unes a les altres. De canviar de mica en mica la societat que ens envolta.

Sara Hernandez
Sara Hernandez
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 49

Últimes notícies