HomeCulturaEl Born CCM acull un cicle d’activitats musicals al voltant de la...

El Born CCM acull un cicle d’activitats musicals al voltant de la memòria de la mà d’Eufònic

ACN Barcelona .- El Born Centre de Cultura i Memòria de la mà d’Eufònic, el festival d’art sonor i visual de les Terres de l’Ebre, acull un cicle d’activitats musicals al voltant de la memòria, comissariat per Arnau Horta, i resseguint la vinculació de les arts sonores amb el patrimoni immaterial. ‘Sons de la memòria’ és un programa d’intervencions sonores de dos anys de durada que en accions semestrals, presentarà a El Born CCM actuacions en viu, instal·lacions sonores i altres formats híbrids que exploren la qüestió de la memòria i la seva naturalesa mal·leable a través de la música. La primera de les cites serà el divendres 22 i el dissabte 23 de març, amb entrada gratuïta, amb la conferència inaugural a càrrec d’Arnau Horta i Simon Reynolds i l’actuació expandida de Janek Schaefer i Philip Jeck.

La conferència que dona el tret de sortida a ‘Sons de la memòria’ pretén ser un homenatge a la figura i obra de Mark Fisher, crític cultural que va manllevar de Jacques Derrida el terme ‘hauntologia’ per descriure una sèrie de propostes musicals que semblen oscil·lar entre la nostàlgia i l’aspiració d’un futur perdut, projectant-se simultàniament cap endavant i cap enrere en el temps. La conferència inaugural comptarà amb la presència de Simon Reynolds, amic i col·laborador de Fisher i també responsable de la recuperació de la noció d’hauntologia en el context de la crítica musical, i d’Arnau Horta, comissari de ‘Sons de la memòria’.

La primera acció de “Sons de la memòria” es completa el dissabte 23 de març amb la intervenció sonora ‘Songs of Europe’: Janek Schaefer i Philip Jeck. 14 anys després de la seva memorable col·laboració al disc ‘Songs for Europe’, Schaefer i Jeck es retroben per crear una intervenció sonora a mig camí entre l’actuació en viu i la instal·lació immersiva.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 31

Últimes notícies