HomeSocietatEl ple del Consell Comarcal del Baix Ebre dona suport al projecte...

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre dona suport al projecte de regadiu del canal Aldea-Camarles

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui, per unanimitat, el suport de la institució comarcal a la posada en funcionament del projecte de regadiu Aldea-Camarles, amb la condició que aquest regadiu no es pugui ampliar fora d’aquest àmbit. Aquest regadiu implicarà una millora de les explotacions agrícoles de secà d’una superfície de 6.687 hectàrees de la zona interior dels termes municipals de Tortosa-Campredó, l’Aldea, Camarles, l’Ampolla i el Perelló.

“En el cas que hi hagi una demanda àmplia per part dels pagesos, demanem al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que actualitze el regadiu Aldea-Camarles i execute els tràmits necessaris per a posar-lo en marxa”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

D’altra banda, el ple ha aprovat el Contracte Programa de Serveis Socials per al període 2022-2025, una eina de gestió compartida en el marc de la cooperació entre la Generalitat i els governs locals per activar els programes socials als municipis i que, en aquest nou període, passarà d’un finançament del 66% al 75% en la major part dels serveis.

Concretament, el Contracte Programa de Serveis Socials Baix Ebre tindrà una dotació pressupostària de 15,8 milions d’euros, 12 milions dels quals són finançats per la Generalitat. Pel que fa a les principals línies d’actuació són els equips bàsics d’atenció social, el servei especialitzat d’atenció a la infància i l’adolescència, el servei d’intervenció socioeducativa, les polítiques de lluita contra la pobresa i la inclusió social, el servei d’atenció a la dependència i la teleassistència, els plans d’envelliment en l’àmbit local i el desplegament del pla estratègic de serveis socials.

També  s’ha aprovat al plenari el conveni amb els ajuntaments de la comarca dels costos de serveis socials de 2022.

En un altre ordre de coses, el plenari ha donat llum verd a la sol·licitud de subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) pel projecte ‘Treball a les 7 Comarques’ (2022-2023) amb una inversió de 778.136 euros.  Un projecte que per primera vegada ha estat consensuat en el marc de la comissió delegada del Fòrum Territorial del Baix Ebre. Entre les actuacions previstes s’inclou el manteniment del Servei d’Inserció Sociolaboral, el programa d’assessorament 360 a  microempreses i pimes i els seminaris de professionalització, entre altres. A més, com a novetat es crearà el servei d’informació i suport al teixit empresarial del territori per a l’accés a les fonts de finançament públic i la configuració de l’Observatori de Desenvolupament del Baix Ebre.

Altres acords del ple ordinari de juliol han estat la sol·licitud del Pla d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, el conveni de col·laboració amb el departament de Justícia per a la gestió del Servei d’Informació Mediadora i la relació de llocs de treball de la corporació per a l’exercici 2022.

En l’apartat de les mocions el ple ha aprovat una moció del grup comarcal del PSC que demana al govern de la Generalitat que destine a les comarques ebrenques el 50% dels recursos recaptats per l’impost sobre les centrals nuclears. Una moció que ha rebut el vot favorable de tots els grups, a excepció d’ERC.

També s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, una altra moció del PSC que insta el govern de la Generalitat  a agilitzar l’aprovació de l’Estatut del Municipi Rural abans que acabe l’any i mostra la preocupació per la situació de manca de desenvolupament rural dels municipis de menys de 2.000 habitants.

Finalment, el plenari ha aprovat la moció del grup d’Esquerra Republicana que expressa el suport al manifest de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, que promou l’amnistia, entesa com la necessitat d’una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades i l’autodeterminació, entesa com la necessitat d’un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l’exercici de la lliure determinació de la societat catalana. La moció ha comptat amb els vots favorables dels consellers comarcals d’Esquerra, Junts i Movem; el PSC s’hi ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 21

Últimes notícies