HomeMedi AmbientL'empresa camarlenca AMIBLU obté la màxima certificació d'energia verda

L’empresa camarlenca AMIBLU obté la màxima certificació d’energia verda

El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu ha obtingut la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”. Així mateix, per a reforçar el seu compromís amb el medi ambient, Amiblu ha invertit 350.000 euros en la instal·lació de més d’un miler de plaques fotovoltaiques en la seva planta de producció de Camarles, a Tarragona, per a generar el 27% de l’energia de la planta.

La certificació “Energia sostenible 100%”, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la seva planta de Camarles prové de fonts d’energia 100% renovables. L’acreditació té una durada d’1 any i és prorrogable.

Addicionalment, Amiblu ha instal·lat 1.047 unitats de panells fotovoltaics en les cobertes de la planta de producció de Camarles, a través d’una empresa instal·ladora de la zona. Es calcula que les plaques produiran 665.000 quilowatts hora d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 27% del consum energètic de la planta.

Compromís mediambiental

Amiblu és una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) encomanats pel Pacte Mundial de Nacions Unides i manté una ferma aposta per la reducció de l’impacte mediambiental i la cura del medi ambient, amb l’adopció progressiva de mesures que contribueixin a reduir la petjada de carboni.

A més de les mesures esmentades, la companyia també realitza EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental, i utilitza resines reciclades provinents de plàstics reciclats en el seu procés productiu. Recentment, Amiblu també ha incorporat una ECOtaxa en la seva oferta comercial que, al final de l’any, li permetrà realitzar una plantació d’arbres –en boscos homologats pel Ministeri de Transició Ecològica–, convertint-se en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV amb 0 emissions de CO₂.

Xavier Arasanz, Director General de Amiblu a Espanya, explica: “A Amiblu estem fent un gran esforç per adoptar de manera progresiva mesures concretes que ajudin a frenar la crisi climàtica i minimitzar l’impacte mediambiental. A més de la certificació d’energia verda i la instal·lació de panells fotovoltaics, els nostres sistemes de fabricació propis estan molt optimitzats i fabriquem tots els nostres productes de la forma més eficient possible, reduint les émissions de CO₂ al mínim”.

Notícies relacionades:

L’empresa Amiblu inverteix tres milions d’euros en la seua planta de Camarles

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 7

Últimes notícies