HomeSense categoriaEls bancs hauran d'oferir un lloguer social abans d'un desnonament

Els bancs hauran d’oferir un lloguer social abans d’un desnonament

Els governs català i espanyol van signar el passat 30 d’octubre l’acord de desistiment de part dels recursos d’inconstitucionalitat interposats per l’executiu del PP contra les lleis d’habitatge aprovades pel Parlament, la Llei 24/2015 i la 4/2016.

A través d’este desbloqueig, la llei obliga a grans tenidors i bancs a oferir un lloguer social abans de procedir a un desnonament. També recupera la capacitat per a expropiar habitatges de grans tenidors que porten més de dos anys desocupats, per tal que siga l‘Administració qui els destine a la borsa de lloguer social. En este cas la Generalitat serà qui haurà de negociar una contraprestació a les empreses per estes
cessions.

El Grup Promotor de la Llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica, impulsora d’esta llei, ha celebrat este dimarts la retirada del recurs d’inconstitucionalitat per part del Govern espanyol contra la llei aprovada pel Parlament. Les entitats han advertit que estaran “vigilant” que la llei “s’aplique amb contundència”. Segons ha explicat el portaveu de la PAH Guillem Domingo, calculen que s’haurien pogut evitar uns 30.000 desnonaments si la llei no hagués estat suspesa.

 

Dades a la demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona durant el 2017 es van dur a terme 1.577 desnonaments, una dada que suposa un lleuger decreixement respecte de l’any 2016, del 9,2%, segons les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El 54% dels casos, 853 famílies i particulars, que han perdut l’habitatge, ha estat a causa de no poder pagar les quotes de lloguer i han hagut de deixar el domicili en aplicació de la Llei d’arrendaments urbans (LAU). També 665 desnonaments executats pels jutjats han estat donats per no poder afrontar els pagaments hipotecaris (42,16%), mentre que 59 casos s’han donat per altres causes. 

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 33

Últimes notícies