HomeAgriculturaEls regants catalans demanen al Govern que s’implementi ja la Taula de...

Els regants catalans demanen al Govern que s’implementi ja la Taula de l’Aigua de Catalunya

La Junta Directiva de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants ha demanat aquest dissabte al Govern que s’implementi ja la Taula de l’Aigua de Catalunya per establir les bases del futur Pacte Nacional de l’Aigua contemplat en l’acord de pressupostos. En un article d’opinió, els regants consideren aquest instrument com una “peça clau per evitar repetir en un futur” la situació actual, “que denota que des de la darrera gran sequera del 2008 no hem après res”. L’Associació de Comunitats de Regants ha criticat que la Generalitat sigui més restrictiva amb el sector agrari que amb l’industrial i amb l’esbarjo, i més quan la producció agrària no arriba a cobrir el 40% de les necessitats alimentàries de Catalunya.

Els regants reclamen que la taula compti amb participació de tota la societat civil i tingui “mires amples” per donar resposta als episodis de sequera. “I és precisament ara quan s’ha de posar en marxa, per prevenir situacions futures que sens dubte es produiran pels efectes del canvi climàtic”, han afegit.

En aquest punt, han criticat que les darreres mesures que ha pres el Govern “penalitzen greument el sector agrari, i especialment el regadiu”, i per contra, es mostren “molt menys restrictives pels sectors industrials i inclús pels d’esbarjo”, i han citat la possibilitat de reomplir les piscines comunitàries a l’estiu.

El regadiu és sinònim de producció d’aliments, i si no podem produir perquè no podem regar, el nostre grau d’autoproveïment alimentari decaurà per sota de l’actual 40% i això comportarà més importacions, amb les consegüents afectacions al canvi climàtic”, han argumentat.

Des de l’associació, remarquen que l’ús de boca és prioritari, però afegeixen que per darrere d’ell hi ha d’anar el sector agrari i no pas l’industrial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 57

Últimes notícies