HomePolíticaEsquerra lliura els guardons d’Homenatge a la Fraternitat Republicana reivindicant l’Amnistia

Esquerra lliura els guardons d’Homenatge a la Fraternitat Republicana reivindicant l’Amnistia

El passat divendres, la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya va commemorar a Santa Bàrbara el 93è aniversari de la proclamació de la República Catalana lliurant els guardons d’Homenatge a la Fraternitat Republicana, al compromís en la defensa dels valors republicans.

L’homenatjada pel Baix Ebre va ser Montserra Ingla i Torné, per la seva tasca en la defensa i foment de la llengua catalana, així com les accions portades a terme al capdavant dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, on, també va fer una gran feina en la recuperació de la memòria democràtica. Pel que respecta al Montsià, el guardonat va ser Joan Josep López i Ferré, amb una gran implicació, durant molts anys, en la lluita sindical en l’àmbit laboral dels estibadors, i un paper decisiu en la història de la secció local d’Esquerra de la Ràpita.

La Ribera d’Ebre va lliurar el guardó de la Fraternitat a Antoni Cutrona i Cutrona, activista cultural de diverses entitats de la Ribera d’Ebre, i militant independentista republicà compromès des de sempre amb el partit a Móra d’Ebre, que ha tingut diferents i diverses responsabilitats tant en l’àmbit comarcal com regional. Finalment, la Terra Alta, va homenatjar a Neus Sanromà i Samper, primera dona en presidir el Consell Comarcal i amb una llarga trajectòria com a regidora a Arnes, i dins Esquerra Republicana.

També el Jovent Republicà de les Terres de l’Ebre va lliurar la Menció Joan Ferré a Okay Productions en reconeixement a la seva dedicació en la promoció de la diversitat, la inclusió i la igualtat de gènere.

El lliurament dels guardons i la Menció es va fer durant un sopar de germanor que va aplegar cent cinquanta assistents; abans, però, a l’SmartCentre, el senador i jurista Joan Queralt i Jiménez va oferir una xerrada sobre l’Amnistia. Queralt ha destacat que la llei d’amnistia era una esmena l’alta magistratura espanyola. “L’amnistia és un punt de partida, i la solució per començar a mirar el futur sense perjudicis, ni rancúnies. És molt important perquè a la taula de negociació, que és el lloc on es fa la política, hem d’anar-hi tots iguals, sense cap motxilla, i, per tant, sense la motxilla de la repressió”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 36

Últimes notícies