HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEstan fets d’una altra pasta (ll)

Estan fets d’una altra pasta (ll)

Qui va llegir aquesta opinió del mes de juny de 2022 https://setmanarilebre.cat/estan-fets-duna-altra-pasta/  tindrà moltes pistes del present article d’opinió.

Com l’anterior, és una alabança a tot el món sanitari. Com a usuari, faig un pas més amb la reivindicació de la necessitat de l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta, sense deixar de banda un hospital nou. Un amb més serveis i on el ciutadà i els treballadors del mateix tinguin la certesa que la visita al centre deixarà un millor sabor de boca.

Començant amb les places d’aparcaments, sense utilitzar un fossar o el Parc Nivera on deixar el cotxe pot acabar convertint-se en una odissea. Passant per més maquinària instrumental que faciliti al personal sanitari la seva feina del dia a dia. Entre les necessitats principals estan les de descarregar la ràtio de consultes per aprofundir amb el benestar dels pacients. Augmentar places de les diferents especialitats i estudiar una pujada d’incentius salarials per evitar la fuga de talents. Que es cobreixin les baixes i jubilacions i la sobrecàrrega de treball. Comencem donant un bon servei de salut al ciutadà invertint en recursos humans i econòmics.

Entre moltes dades interessants del sector d’infermeria us adjunto una radiografia de com estàvem abans de la pandèmia i quina és la seva projecció fins al 2030, extreta d’aquests informes del Consell de Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

https://www.consellinfermeres.cat/ca/documents-categoria/salut-estils-de-vida-i-condicions-de-treball-de-les-infermeres-i-infermers-de-catalunya/

https://www.consellinfermeres.cat/wp-content/uploads/Informe-Projeccions-Població-infermera-horitzó-2030-©-Setembre-2022-CCIIC-UVic-UCCpdf.pdf

L’exèrcit dels centres sanitaris surten d’anys de pandèmia i postpandèmia i encara no s’ha recuperat dels alts i baixos i la falta d’inversions que el sector demana. Un exèrcit on treuen múscul i bones cares a escala personal cada un d’aquests.

Aquest exèrcit de personal sanitari hauria de tenir el suport dels estudis de medicina a la URV de Tortosa per fer una comunitat mèdica més potent com anunciava el conseller d’Universitats i Recerca, Joaquim Nadal.

També el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, que aquest setembre s’estrenarà a l’Institut de l’Ebre per donar suport a la falta de professionals del sector.

La població hem de sortir al carrer per donar-los suport a les seves reivindicacions com està passant a Madrid, al País Basc, Galícia, Astúries i altres punts de la península. Pensem amb la inversió de futur que durem a terme, ja que estem augmentant la franja d’edat, la franja que més necessita ser cuidada i la franja on més ingressos hi ha.

Aprofito l’avinentesa de l’opinió i el dia d’avui (Dia Internacional de la Dona) per acabar amb agraïments a totes les professionals de l’Hospital Verge de la Cinta, Clínica Terres de l’Ebre i a les professionals del Consultori de Tivenys pel tracte, acompanyament rebut, per vetllar i ajudar als qui ho necessiten. Lloar a totes les que treballeu dins la branca sanitària. Gaudiu del dia realitzant el que realment us agrada.

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies