HomeTerres de l'EbreLa Diputació aprova un pressupost de 160 milions, el més alt de...

La Diputació aprova un pressupost de 160 milions, el més alt de la història de l’ens supracomarcal

La Diputació de Tarragona comptarà l’any 2020 amb un pressupost de 160 milions d’euros, el més alt de la seua història. Els comptes, que es preveu que s’aproven en la sessió plenària d’este divendres, s’incrementen un 2,4% respecte del 2019 i permetran encarar el Pla de mandat 2020-2023 amb màxima disponibilitat de recursos. La presidenta, Noemí Llauradó, els ha definit com uns comptes de transició.

Preveuen 4,9 milions d’euros per  a amortitzar el deute pendent. Els ens locals seran destinataris de 10 milions, la primera anualitat del Pla d’acció municipal (PAM), que es referma com a eina imprescindible per a poder afrontar inversions i despeses de funcionament ordinari. En l’àmbit dels ens locals destaquen les actuacions destinades a reduir l’impacte del canvi climàtic, com és el cas de la prevenció d’incendis forestals, amb una aportació de 375.000 euros (55% d’increment). A més, puja en 100.000 euros la subvenció destinada a fets de caràcter excepcional i per a restablir béns i serveis municipals afectats per fenòmens meteorològics, que ascendix a 2 milions. 

 

El copate i la carretera de poblenou

Destaquen també les ajudes a programes per a l’eficiència en l’ús de l’energia (400.000 €) i el foment de la recollida selectiva  (300.000 €). A més, l’aportació al Copate pel control de mosquits i la mosca negra incrementa la dotació un 134%, fins a arribar als 351.000 euros. Es manté el compromís amb els municipis per a fer front a les despeses derivades de les escoles bressol municipal, amb una dotació de 5 milions. En infraestructures viàries, es disposarà de 12 milions per a construcció, manteniment i millora de la xarxa. S’inclou una dotació específica per a impulsar el projecte de millora de la carretera de Poblenou a la Ràpita. La cultura i l’educació també incrementen el seu pes al pressupost del 2020, que augmenten un 5%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies