HomeOpinióReivindiquem el talent musical de la Banda Municipal de Tortosa

Reivindiquem el talent musical de la Banda Municipal de Tortosa

Aquesta setmana, coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, hem viscut diversos actes a la ciutat que han situat com a protagonistes tots els que viuen la música intensament. Algunes d’aquestes activitats s’han traslladat fins als carrers, on l’alumnat del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa ens ha demostrat el gran nivell que tenen. Però em vull aturar en un altre dels bons exemples de la bona música que fem a casa nostra: la Banda Municipal de Música de Tortosa.

Divendres i dissabte ens van obsequiar amb uns regals sonors molt potents a tots aquells a qui ens agrada escoltar música. El més emocionant va tindre lloc al teatre auditori Felip Pedrell, i per partida doble: el concert que ens van oferir basat en els musicals que ens han emocionat al davant de la pantalla de cinema o al teatre ens va fer vibrar des de les butaques de l’auditori. Va ser un concert genial, amb dosis de nostàlgia al recordar temes que, a molts, ens transportaven a la nostra infància. Vaig sortir del concert amb la idea d’escriure aquest article, amb el qual pogués felicitar públicament el treball i el resultat aconseguit per tots els membres de la Banda, a totes i tots els integrants. Ens vàreu fer vibrar durant més d’una hora, encara que ens hi haguéssim pogut estar molt més temps escoltant-vos. També cal felicitar els cantants que van acompanyar en la interpretació dels temes: a Cecília Aymí, amb la seva veu portentosa, i a Jordi Mauri, elegant i amb una gran presència vocal. Sense oblidar l’extens grup coral de l’Escola ARTS, amb els solos de Gina Sebastià i de Lluís Bel, que ens van fer posar la pell de gallina al tram final del concert.

I deixo per a l’últim, perquè vull subratllar el meu reconeixement cap a ell per l’important paper en tot plegat, al director de la Banda: Juanjo Grau ha sabut potenciar el treball de la Banda no només en aquest concert de Santa Cecília sinó al llarg de tot l’any, portant-la a assumir alguns reptes musicals que a la vegada suposen un estímul per seguir consolidant el paper de referent cultural que la Banda té a Tortosa. Ens ha sabut obsequiar amb actuacions sempre emocionants. Ha sabut dinamitzar el repertori, fer créixer la proximitat amb el públic. Fer-nos aixecar de la cadira per aplaudir a cada concert que fan. Es nota que s’estima la Banda, i la gent s’estima la Banda gràcies a ell i a tots els músics que la integren.

I es nota l’estima de Juanjo per la Banda amb el gran treball que també hem conegut aquesta setmana: divendres ens presentava el llibre que documenta els més de 75 anys d’història de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Hores d’investigació que ha fet i que han donat com a resultat un llibre molt necessari per entendre una mica més l’origen i l’actualitat de la nostra Banda. Enhorabona pel gran treball.

Cal que seguim potenciant les activitats de la Banda en la mateixa línia de treball constant, atreviment i fermesa, que ens guiarà pel camí de l’èxit cap al centenari de la banda. Per molts anys més.

Joaquim Martorell
Joaquim Martorell
regidor d’Esports i regidor del barri del Rastre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 28

Últimes notícies