HomeSuccessosLa Guàrdia Civil investiga a la propietària d'una protectora d'animals a la...

La Guàrdia Civil investiga a la propietària d’una protectora d’animals a la Ribera d’Ebre

Els Agents del Seprona, han pres declaració en qualitat d’investigada a la responsable d’una protectora d’animals situada a la Ribera d’Ebre, per la comissió de presumptes delictes de maltractament animal amb resultat de mort.

Els fets es remunten al final del mes de setembre, quan efectius del SEPRONA, van procedir a la inspecció d’una instal·lació de protecció d’animals. Després d’una primera presa de contacte es va observar que tant les instal·lacions, com els animals que custodiaven es trobaven en bones condicions, per la qual cosa es va sol·licitar diversa documentació
relacionada amb l’activitat, trobant diversos errors en les anotacions dels llibres de registre, certificats i controls administratius.

En els registres d’explotació no es van observar anotacions des de primers d’abril, i les anotacions realitzades en anys anteriors pel que sembla van ser realitzades el mateix dia, constatant que corresponen amb anotacions d’animals morts entre l’any 2016/2017, tenint tots el mateix nom i sense cap mena d’identificació “microxip”.

Aquest fet va alertar als agents, que van procedir a realitzar una inspecció més minuciosa del recinte de l’explotació, localitzant en els terrenys més allunyats de l’activitat diversos moviments de terra sospitosos, per la qual cosa es va procedir a realitzar l’excavació en tots ells comprovant com en cadascun d’ells existia el cadàver o restes cadavèriques de gossos, recollint totes les mostres a fi de realitzar posteriorment la necropsia amb anàlisi microbiològica, parasicológico i toxicològic per part dels serveis veterinaris de l’administració competent, amb la finalitat d’obtenir informació sobre la defunció de l’animal.

Per aquest motiu es va sol·licitar a la responsable de la instal·lació el consentiment voluntari d’entrada i registre de l’habitatge situat dins del recinte de l’explotació, accedint al requeriment, va ser practicat en presència de dos treballadors de la instal·lació com a testimoniatges. En el registre es va descobrir divers material relacionat amb l’activitat, material quirúrgic, microxips, cartilles sanitàries, medicaments i vacunes, quedant arracada la recerca l’ús que es feia del citat material. Per aquest motiu després de prestar declaració en dependències oficials de la Guàrdia Civil per la presumpta comissió de diversos delictes de maltractament animal amb resultat de mort, va ser posada a la disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia de Gandesa.

Amb la finalitat d’impedir la reincidència en els fets descoberts, com a mesura cautelar es va sol·licitar a aquest jutjat, supervisar l’activitat mercantil per part de l’administració competent, realitzant controls en referència a exportacions, registre d’animals, control assistències
veterinàries i altra normativa de protecció d’animals en centres d’acolliment.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 78

Últimes notícies