HomeOpinióLa inhabilitació del MHP Torra, una nova vergonya d’Estat

La inhabilitació del MHP Torra, una nova vergonya d’Estat

El passat dilluns 28 de setembre el Tribunal Suprem va confirmar la inhabilitació del Molt Honorable President Quim Torra i Pla. Des del Partit Demòcrata hi vam reaccionar ràpidament, qualificant-ho com una nova vergonya d’Estat i mostrant tot el nostre suport al president Quim Torra.

És inaudit que s’inhabiliti el president de la Generalitat per penjar una pancarta que reivindicava la llibertat d’expressió. Al diari ABC, per portades inadequades, els hi van imposar una multa de 1.000€, al president Pedro Sánchez per fer campanya electoral des de la Moncloa, la Junta Electoral Central li va imposar una multa de 500€. Per què al president Torra per una pancarta l’han inhabilitat un any i mig? Per venjança, la justícia espanyola és primer espanyola que justa.
Tot aquell qui es consideri demòcrata ha de lamentar la judicialització de la política, la justícia a Espanya és la riota de totes les justícies d’Europa, no s’adonen del ridícul internacional que han generant els últims anys?

“Cal seguir defensant ben fort que només el Parlament, que representa la voluntat de la ciutadania de Catalunya, pot elegir el president del nostre país

Davant tanta injustícia, cal seguir defensant ben fort que només el Parlament, que representa la voluntat de la ciutadania de Catalunya, pot elegir el president del nostre país. Per això he instat els nostres alcaldes, alcaldesses i portaveus de tots els ajuntaments a presentar una moció rebutjant la inhabilitació del president de la Generalitat i denunciant la injustícia que suposa que un president de la Generalitat escollit democràticament sigui inhabilitat i apartat de l’exercici de les seues funcions per penjar una pancarta i un llaç groc.

No defallirem en el crit de llibertat, des del Partit Demòcrata no deixarem en cap moment de reclamar la llibertat immediata dels presos i preses polítics, així com el retorn de tots els exiliats. Lamentem la judicialització de la política en la qual es troba sotmesa Catalunya actualment i reiterem, com no pot ser d’altra manera, el nostre compromís amb totes les institucions d’autogovern del nostre país, com són el Parlament, el Govern i el seu president.

Cinta Espuny i Vidal
Cinta Espuny i Vidal
presidenta del Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 57

Últimes notícies