HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa publicata de Sant Antoni

La publicata de Sant Antoni

Amb aquesta primera opinió del 2023 volia fer-vos arribar una invitació com a lectores i lectors del Setmanari de l’Ebre a un acte teatral, informal, picant, burlesc i gratuït que és dura a terme a la veïna població de Tivenys.

El punt de trobada serà l’Era de la Vila, el divendres, 13 a les 22:30 hores.
Al poble ja fa temps que es preparen els versos que llegiran a “La Publicata” els integrants d’aquesta festa, els personatges habituals de “La Barraca”, Sant Antoni, dimonis, àngels…, esdeveniment que organitzaran el grup de teatre “Los Comediants de Tivenys”. Fent un recorregut pels carrers de la població, Sant Antoni i els dimonis recitaran els versos als punts estratègics. Ajuntament, bars, plaça, portes dels veïns seran el centre d’atenció dels versos amb un grau de burla i provocació que com sempre farà esclatar el somriure al públic acompanyant.

Aquí us deixo l’enllaç d’un vídeo d’una edició passada:

Aquests versos s’han anat actualitzant any rere any i adequant a la vida del poble, contant històries i curiositats que es viuen durant el decurs de l’any, satiritzant els errors i les virtuts de les anècdotes més destacades dels principals actors, els habitants de la població, i entre els temes destaquen el món polític, els festejos, separacions, negocis, associacions, etc. Tot en un toc d’humor que sempre és acollit en bona gana pels afectats dels versos. Val a dir que, en cap cas, el dimoni que versa és el responsable de l’autoria del vers, quedant així disculpat de la seva befa cap a la persona o entitat.

La festa de Sant Antoni, on el principal significat era la benedicció dels animals que duien a terme les tasques agrícoles i que la mecanització o l’abandonament del sector ha fet desaparèixer. Per aquesta raó s’ha anat adaptant als nous temps amb els animals de companyia i algun altre d’exòtic. Aquest any 2023 l’ajuntament ha complementat amb una varietat d’actes com el d’una Publicata infantil o un taller de màscares de dimoni.

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 58

Últimes notícies