HomeSocietatLa Ràpita programa un conjunt d’activitats adaptades a la situació epidemiològica per...

La Ràpita programa un conjunt d’activitats adaptades a la situació epidemiològica per celebrar la diada de Sant Jordi

La Ràpita programa un conjunt d’activitats adaptades a la situació epidemiològica per celebrar la diada de Sant Jordi. La programació de ‘Sant Jordi 2021’ contempla paradetes de roses i llibres davant dels comerços especialitzats.

La regidora de Comerç, Conxi Vizcarro, justifica que “hem optat per ubicar cada paradeta davant del seu comerç per evitar aglomeracions de persones, sempre pensant en el risc de contagi que pot suposar reunir totes les parades a la mateixa plaça”.

Enguany, les regidories de Comerç i Cultura convoquen el 1r concurs de balcons de Sant Jordi i el 1r concurs d’aparadors de Sant Jordi, els quals se sumen al 2n concurs de relats “Un Sant Jordi diferent” i al 7è concurs punts de llibres. La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, explica que “convoquem nous concursos perquè, tot i les circumstàncies excepcionals que estem vivint, volem que l’esperit de Sant Jordi estiga present a tots i cadascun dels racons de la Ràpita”. Les bases per als concursos es poden consultar a larapita.cat/sant-jordi i el lliurament de premis serà el divendres 30 d’abril, a les 19 h, a la Plaça de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó.

Pel que fa a les presentacions de llibres, s’inicien el dissabte 17 d’abril, a les 18 h, a l’Església Nova. El primer llibre que es presentarà és ‘Lola i els contes’, de Jesús Serrano, a càrrec de Maite Moya. El dilluns 19 d’abril, a les 19.30 h, a l’Església Nova, serà el torn de ‘Terra presa. Per una nova política de sediments’, de Josep Juan Segarra. El dimarts 20 d’abril, a les 19 h, la plaça de la Biblioteca Municipal Juan Arbó acollirà la presentació de ‘Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó’, de Pep Carcellé. I el dimecres 21 d’abril, a les 19 h, a l’Església Nova hi haurà la presentació del llibre ‘Llums del Delta’, de diversos autors, entre els quals es troba el rapitenc Llorens Marín Rosales. Totes les presentacions requereixen inscripció prèvia, els formularis es poden trobar a larapita.cat/sant-jordi.

A banda, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó ofereix un conjunt d’activitats adreçades als xiquets i xiquetes de la Ràpita. El dilluns 19 d’abril a les 18.45 h, es llegirà ‘La llegenda de Sant Jordi… explicada pel senyor drac!’ de Carles Sala i Vila, adreçat per a majors de 10 anys. El dimecres 21 d’abril, a les 18.30 h, tindrà lloc el petit teatre d’ombres ‘Sant Jordi, el drac i la princesa’, adreçat a infants a partir de 7 anys.

El divendres 23 d’abril, a les 18.45 h, arribarà ‘Sant Jordi i el drac patac!’, la llegenda més interactiva i divertida que s’ha explicat mai, adreçada a majors de 6 anys. Els formularis d’inscripció es poden trobar a http://larapita.cat/sant-jordi/. A més, el dimarts 20 i el dijous 22 d’abril hi haurà passatemps, dites, poemes i refranys de Sant Jordi, sense inscripció prèvia.

El Museu de la Mar de l’Ebre acull, del 23 d’abril al 30 de maig, l’exposició ’33 Sant Jordis’, la qual és la suma de dos projectes; l’un, dels artistes Vittorio Amadio i Joaquim Pujol Grau, que han aplegat al voltant de la figura de St. Jordi diferents obres d’autors italians i catalans contemporanis; i l’altre, de l’Associació Internacional Duana de les Arts (AIDA), amb la voluntat de promoure la literatura i l’art gràfic, amb l’aportació d’obres de la col·lecció jordiana de Narcís Sayrach. La inauguració serà el divendres 23 a les 19.30 h amb inscripció prèvia a museudelamardelebre@gmail.com.

Ràdio Ràpita, també, se suma a la programació de Sant Jordi i emetrà el divendres 23 d’abril, de 10 a 13 h, un programa especial des de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó. D’entre les activitats d’enguany, hi ha organitzat un sorteig, en què es pot participar del 16 al 23 d’abril, a càrrec de la Unió de Comerç Rapitenc, i també, el divendres 23 d’abril, a partir de les 10 h, es publicaran cançons de Sant Jordi, a càrrec de l’Orfeó Pau Casals, al canal de Youtube de la Regidoria de Cultura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 40

Últimes notícies