HomeSense categoriaLa zona taronja de l’aparcament del Garbí funcionarà de 9 a 20...

La zona taronja de l’aparcament del Garbí funcionarà de 9 a 20 h, a 0,90 € per hora

MONTSIÀ // L’Ajuntament de la Ràpita limitarà l’estacionament al parc de Garbí, així com establirà un control horari, per tal de garantir la rotació del trànsit i evitar aglomeracions als accessos rodats a la platja. Així ho van decidir en el darrer plenari celebrat el passat divendres 28 de maig en què va detallar-se com funcionarà este nou servei del municipi. 

En este sentit, s’instal·larà la zona taronja a l’aparcament del Parc de Garbí, que funcionarà cada dia de 9 a 20 hores, a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre. L’import a pagar s’ha establert en els 0,90 €/hora, tot i que els vehicles que paguen l’impost de circulació a la Ràpita comptaran amb una bonificació diària del 100% durant les dos primeres hores d’estacionament. “Proposem preus assequibles per al visitant que vinga a la Ràpita i vulga dixar allà el cotxe per tal d’accedir a la platja i estar-hi unes quantes hores, però també intentem respectar els vehicles de la Ràpita, que disposaran d’un pulmó de dos hores que no se’ls cobrarà”, detallava el regidor d’Hisenda i portaveu d’ERC, Albert Salvadó.

A més, amb esta mesura el govern municipal pretén resoldre “la problemàtica que hi ha durant l’època de l’estiu a esta zona, que està ocupada pràcticament de forma permanent per vehicles que dificulten l’accés i la rotació a d’altres que volen accedir tant a la platja, com a la piscina municipal o als negocis de la zona”

El govern republicà ha comptat amb el suport de JxCat,  de Més Ràpita i la regidora no adscrita. “En el seu dia ja proposàvem que hi hagués un control horari per a evitar que qualsevol persona puga estacionar el seu vehicle i el dixe allí durant tota una setmana, ocupant un espai”, determinava el regidor de JxCat, Joan Martín Masdeu. 

D’altra banda, el grup socialista va abstenir-se. La portaveu del PSC, Rosa Anglès, argumentava que ho feien pensant que “primer s’hagués hagut de fer una prova pilot per a veure com té funcionalitat a l’entrada i la sortida dels usuaris de la piscina”. Davant d’això, Salvadó va explicar les bonificacions dels vehicles que paguen l’impost de matriculació a la Ràpita, però també per a aquells que hagen d’accedir als diferents negocis que hi ha allà, va afegir l’alcalde del municipi, Josep Caparrós.

Esta mesura suposarà un cost al voltant dels 30.000 € al consistori, ja que “la zona es presta a poder fer una regulació de l’aparcament en poques mesures i, per tant, en costos molt reduïts”. Per tal d’accedir a l’aparcament hi haurà unes barreres, que funcionaran amb tiquets, tant per a entrar com per a sortir; i el consistori no té previst que hi haja personal, sinó que siga tot automatitzat.

Des de l’equip de govern, Salvadó concloïa que “aconseguirem que qui vulga anar a esta zona durant l’estiu trobe estacionament. Un aparcament que, fins ara, durant els mesos de temporada alta està ocupat de forma permanent. Així, fem un pas endavant per a millorar l’aparcament al parc de Garbí”

En la darrera sessió plenària també va aprovar-se per unanimitat la moció en defensa del sector pesquer català, davant la proposta del Ministeri que pretén reduir les jornades assignades a les embarcacions d’arrossegament. Tot el plenari també va votar a favor de l’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de municipis de subministrament de maquinària tècnica i vehicles per a iniciar la renovació de la flota de la Brigada, així com de l’adhesió a l’acord marc d’assegurances de pòlisses d’accidents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 10

Últimes notícies