HomeEconomiaL'ACM exigeix mesures compensatòries "urgents" després de la sentència del TC contra...

L’ACM exigeix mesures compensatòries “urgents” després de la sentència del TC contra l’impost de les plusvàlues

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha exigit mesures compensatòries “urgents” després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’impost de les plusvàlues. L’entitat ha alertat que la decisió de l’àrbitre de la Carta Magna espanyola tindrà un “fort impacte” sobre les hisendes locals, atès que aquest impost és una de les bases del finançament dels ajuntaments. A més recorda que els comptes municipals travessen una situació complicada que s’ha “agreujat” per la situació de la covid-19. Després de l’Impost de Béns Immobles (IBI), aquest tribut és la segona font més important de recursos de les hisendes locals, segons afirma l’ACM.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha considerat la sentència una “estocada” a les hisendes locals que li “afecta” la “suficiència financera“. Davant d’aquest panorama, Soler ha exigit a l’Estat una mesura legislativa “urgent i efectiva” per compensar les corporacions municipals. “Els ajuntaments, i amb ells la ciutadania, no podem pagar ni patir les conseqüències pels defectes d’una llei estatal“, ha considerat el president de l’ACM.

També ha advertit que la decisió del TC ha arribat en un moment “especialment greu“, quan s’estan liquidant aquestes plusvàlues amb el tram final de 2021 i elaborant i aprovant els pressupostos per al 2022, amb les previsions d’ingressos corresponents.

En aquest sentit, Soler considera que caldrà prendre alguna solució “transitòria i ràpida” perquè no es vegin afectats els serveis públics essencials dels Ajuntaments.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 65

Últimes notícies