HomeSense categoriaL’alcalde de la Torre diu que l’oposició de la Generalitat a l’abocador...

L’alcalde de la Torre diu que l’oposició de la Generalitat a l’abocador de Riba-roja ha caigut “després de les eleccions”

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, critica la posició del Govern de la Generalitat sobre la construcció de l’abocador de Riba-roja d’Ebre. Segons Juncà, l’oposició del govern va ser rotunda abans de les eleccions municipals del 26 de maig, però després ha caigut en picat. L’alcalde assegura que una de les promeses del govern “era que si el passat 17 de juliol, l’abocador no estava finalitzat, s’aturaria”. “Ara ens trobem que el donen per bo”, lamenta.

El 17 de juliol era la data en què expirava el permís ambiental de les obres. “Sentim com si ens hagen mentit a la cara, perquè ens van dir ben clar que si el dia 17 no estava per a iniciar l’activitat això s’aturava, però a mesura que s’aproximava la data vam notar que s’anava suavitzant la posició. Es va passar a parlar de voluntat o d’algunes coses fetes i al final ens trobem que hi han donat el vistiplau, o això és el que hem sentit pels mitjans perquè ningú ens ho ha dit de forma oficial”, va explicar Juncà en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que “la tramitació del projecte es trobava molt avançada” i que “la tramitació ha estat correcta i el govern no pot prendre una decisió arbitrària” i aturar el projecte.

Els alcaldes de la Ribera d’Ebre i el Baix Segrià s’oposen al projecte i confien en el contenciós adminsitratiu que han presentat contra la construcció de l’abocador de residus industrials a Riba-roja d’Ebre. “Tenim una gran esperança dipositada en el contenciós, però som realistes i sabem que els tempos de la justícia són els que són. Si ens acaben donant la raó d’aquí cinc o sis anys, ja tindrem la muntanya curulla de brossa”, afegeix Juncà. Tot i això, des de la Ribera ja han demanat una visita del conseller de Territori, i també del vicepresident Pere Aragonés.

Les obres de construcció de l’abocador a Riba-roja d’Ebre, a la partida de les Valls, seguixen en marxa i ja s’ha enllestit la primera fase, amb la construcció d’una de les tres cel·les d’emmagatzematge. Els primers residus podrien arribar a l’abocador abans de final d’any.
La majoria dels alcaldes de la Ribera d’Ebre i el Baix Segrià s’oposen a la construcció de l’abocador i diuen que perjudicarà sectors econòmics com el turisme o l’agricultura. D’altra banda, segons l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’empresa Lestaca -la unió de Griñó i Urbaser i promotora del dipòsit-, es crearan uns catorze nous llocs de treball a Riba-roja d’Ebre quan l’abocador es trobe a ple rendiment. Estos llocs de treball podrien pujar a quaranta si es posa en marxa en els propers anys una nova planta de valorització de plàstics. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies