HomeSense categoriaLes conclusions del Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània es publicaran en una...

Les conclusions del Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània es publicaran en una revista científica

Les conclusions del primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània que va reunir a una vintena d’experts sobre el tema, al Museu del Mar de Sant Carles de la Ràpita, es publicaran en una revista especialitzada en temes científics.

Nutricionistes, economistes, restauradors, cardiòlegs i d’altres científics i experts relacionats amb el sector, van debatre i analitzar els beneficis saludables de la dieta mediterrània. Productes de les Terres de l’Ebre com els de l’horta, l’oli d’oliva, fins i tot el vi i, de manera especial, el peix, són elements indispensables en la gastronomia ebrenca i de la mediterrània i configuren una pauta nutricional que aporta grans beneficis per a la salut de les persones, però també formen part de les nostres tradicions més arrelades. Una forma de menjar que garanteix la salut, segons el que s’ha demostrat en els darrers anys.

La valoració dels experts també coincideix en què el model de la Dieta Mediterrània i, en conseqüència una de les seves varietats, la cuina de l’Ebre, va més enllà d’una pauta de receptes tradicionals de la nostra gastronomia, sinó que forma part d’un estil de vida que beneficia al medi ambient. Tots els ingredients de la Dieta Mediterrània son productes del mar i de la terra i es nodreixen de l’agricultura local, la tradició d’utilitzar productes estacionals i la pesca. I també és garantia de diversitat cultural, ja que les receptes varien en cada indret en concret. Tot plegat garanteix el benestar de les persones com una manera d’entendre l’alimentació, que juntament amb l’exercici físic diari, defineixen un estil de vida saludable.

Al Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània es va parlar també d’actualitzar els coneixements actuals sobre el consum del peix i de la mateixa dieta mediterrània, per tal d’aprofundir en els seus beneficis sobre el seu consum regular i dotar-la de bases científiques sòlides que reforcin i millorin la percepció actual de les bondats i beneficis d’aquesta dieta i, de manera especial, sobre una activitat essencial a la Ràpita com és la pesca.

Durant el fòrum es van realitzar diverses sessions de treball on es van tractar temes relatius a la comercialització del peix, les tendències del mercat, la gastronomia, el consum i els beneficis del peix en la salut, també es va celebrar un showcooking.

El fórum dde Pesca Dieta Mediterrània va estar organitzat per la Confraria de Pescadors del Carme i la Organización de Productores Pesqueros. Va ser inaugurat per l’alcalde la població Josep Caparrós, per Ignacio Gandarias, Director General d’Ordenación Pesquera i Acuicultura i Sergi Tudela, Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, a més d’altres autoritats. L’acte de cloenda va estar presidit per la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. En acabar l’acte va tenir lloc una degustació culinària i una visita a la Llotja.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 27

Últimes notícies