HomeOpinióLes Terres de l’Ebre són esport, tots som esport!

Les Terres de l’Ebre són esport, tots som esport!

Un dels trets característics i diferenciadors del nostre territori és l’esport, i és que els ebrencs i les ebrenques som esportistes de mena! No només perquè les Terres de l’Ebre compten amb un paratge incomparable que permet practicar esport a l’aire lliure i en diverses modalitats, sinó perquè tenim el goig de comptar amb més de 600 clubs i entitats esportives. Aquesta dada evidencia la importància que té l’esport a les nostres vides. De fet, m’atreviria a dir, sense cap mena de dubte, que duem l’esport a la sang.

Aquestes darreres setmanes, arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, hem viscut dies intensos, d’emocions desbordades. Hem comprovat com el personal sanitari d’arreu del territori i del país s’ha deixat la pell per nosaltres, alhora que la resta de treballadors i treballadores dels serveis essencials s’han llevat cada matí per oferir-nos totes les prestacions i les assistències primordials. També estan fent un gran esforç totes aquelles persones que, confinades, continuen treballant des de casa, així com les qui, tot i que no poden teletreballar, seguixen les recomanacions i es queden a casa. Totes aquestes persones tenim una cosa en comú: l’esport.

I per què, us preguntareu? Doncs perquè, malgrat la situació excepcional que estem vivint, l’esport ens uneix com a col·lectiu, com a societat. A causa d’aquesta pandèmia mundial ens hem adonat, encara més, de la importància de practicar esport. Aquests dies hem vist com els carrers dels nostres pobles i ciutats estaven buits, de la mateixa manera que totes les instal·lacions esportives del territori han quedat orfes d’aquell bullici constant. Allí on hi havia grans i menuts practicant esport i compartint experiències ara només hi ha un silenci ensordidor.

Juntament amb aquestes instal·lacions esportives, no podem evitar pensar en tots els clubs i entitats de les Terres de l’Ebre. Aquestes més de 600 organitzacions esportives que promouen valors i actituds positives per a tots nosaltres i també per als nostres fills i filles. Un dels punts clau de l’esport és la perseverança i el sacrifici, i bona prova d’això són tots els responsables i membres d’aquestes entitats. Malgrat el confinament han sabut continuar al peu del canó i entrar a les nostres llars, hem pogut descobrir com molts dels ebrencs i de les ebrenques formen part, o han format part, d’un club esportiu.

És en aquests moments que hem d’agrair, ara més que mai, la tasca i l’esforç que estan duent a terme totes aquestes entitats. Cal que fem valer la feina feta de totes les persones que treballen incansablement per donar-li vida a aquests clubs, els quals ens aporten aquell dinamisme i esperit associatiu com a país. Hem de ser al seu costat encoratjant-los perquè puguin continuar amb la mateixa il·lusió que el primer dia, perquè segueixin vetllant pels somnis dels nostres fills i filles, perquè junts puguem continuar el camí compartint coneixements, emocions i vivències.

Un club esportiu va molt més enllà de la practica esportiva, i és que un club esportiu el formen moltíssimes persones que creuen fermament en aquell projecte. Són també aquestes mateixes persones les que ens fan sentir part de la societat, les que ens fan tenir aquell orgull de país. És per això que, des d’aquí, volem transmetre la labor que estem duent a terme com a administració esportiva aquests dies. Treballem sense descans i amb tots els mitjans dels quals disposem per garantir la continuïtat de totes aquestes entitats, compromesos en la importància d’aquestes organitzacions, conscients de l’energia que desprenen. Esperem tornar al més alt de l’esgraó per ser allò que millor som: esport!

Cinta Espuny i Vidal
Cinta Espuny i Vidal
presidenta del Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies