Quina barra!

A principis de 1982 el secretari local del PSC em va inscriure com a militant del partit. Llavors, i des de sempre, jo he sigut contrari a la monarquia i fervorós independentista, però llavors es lluitava per uns interessos d’una altra classe. El que estava de moda era el nacionalisme, que jo encara no he esbrinat què és.

El grans mentiders varen ser Felipe i Alfons (per cert tenen noms de borbons), que ens deien que eren republicans, marxistes, contraris a l’OTAN i tutti quanti. Pel que hem vist a posteriori no són molt diferents a tots els altres. Avui la política s’ha convertit en un modus vivendi, mutatis mutandis.

El primer que varen deixar pel camí el clan dels sevillans va ser Karl Marx, després varen fer professíó de fe del rei i abandonaren la república i finalment lo d’OTAN, DE ENTRADA NO es convertí en una abraçada a les armes. El colofó va ser acceptar que el rei fos cap d’estat i capità general de l’exèrcit. En resum, tot el que va proposar el dictador.

Penso que avui els súbdits  encara tenen por de Franco i del franquisme, no s’entendria que estiguessin espantats quan  varen treure la mòmia de la seva tomba. Tampoc s’atreveixen els  andalusos a treure l’assassí de Queipo de Llano de la basílica de la Macarena. Molt de rebujito i feria d’abril però el valor “se les supone” com a la mili. Mentre cobrin peonades sense treballar i visquin d’uns i altres, visca el sistema!
Resulta que votar és un delicte greu que atempta contra la Constitució, més dolent que no tenir habitatge, treball i no poder menjar.

Sense judici, la família Pujol és una organització criminal i els jutjaran a tots. I el rei jubilat?, els polítics del Parlamento no volen que s’investigui i que diuen que la tal Corina (amb qui JC jugava a metges) és una mentidera. L’amant de Jordi Pujol fill sí que varen creure el que deia de la família Pujol. Però a la Cristina, la dona de l’Urdangarín, sí que la varen creure quan va dir que no en sabia res dels negocis del marit. Es pensava que els diners queien del cel, que, al capdavall, és del lloc que haurien de venir, però per a tothom.

Però mentre la justícia s’administri en nom del rei i els seus retrats presideixin tots els tribunals no traurem res en net.

El falsari de Felipe (l’ ex de tot el que he dit) i assessor de multinacionals que li paguen quasi 100.000,00 euros a l’any, que cobra també d’expresident i disposa de cotxe, xofer, escolta, despatx, secretària i una gran paga de 80.000,00 euros a l’any, aquest personatge s’atreveix a dir que JC I va fer molt per la democràcia. No s’ha assabentat que el cop d’estat de Tejero i Milans va ser preparat per l’exèrcit que dirigeix el capità general, o sigui el successor de Franco. Només els crèduls pensen que ens va salvar!

En relació a Felipe dir que el que val es el que fas al final de tota la teva vida. Jo li recomanaria llegir el condenado por desconfiado de Fray Grabriel Téllez (Tirso de molina) i que tingui cura del seu final.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies