HomeOpinióRecuperar els Josepets, una oportunitat per a Tortosa

Recuperar els Josepets, una oportunitat per a Tortosa

La germandat de Sacerdots Operaris Diocesans i l’Ajuntament de Tortosa van formalitzar el passat dilluns 9 de novembre l’acord que permetrà que l’antic col·legi Sant Josep, que l’any 2000 va cessar la seva activitat com a centre educatiu, pugui ser utilitzat pel barri del Rastre i per la ciutat com a equipaments municipals.

En primer lloc cal agrair a la Germandat l’esforç i l’estima que ha demostrar vers Tortosa i els tortosins, ja que cedeix aquest espai de forma gratuïta i per un termini de 50 anys, el qual pot ser prorrogat per dos períodes més de 20 anys cadascun.
Sense cap dubte, una molt bona notícia per al barri, per a la ciutat i  per a l’esport a Tortosa.

Com a regidor del barri del Rastre i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tortosa, considero que la recuperació d’aquest espai comportarà resultats positius per a la ciutat, a molts nivells. Pel que fa als esports, ofereix una oportunitat que crec que hem d’aprofitar amb l’esforç de tots per construir un nou pavelló esportiu que ajude a descongestionar els existents a la ciutat i que, a la vegada, contribueixi a revitalitzar el barri del Rastre i el Nucli Antic de la ciutat. Perquè permetrà portar-hi molta gent durant tota la setmana, i incrementar la vitalitat a la zona.

Un pavelló que donarà resposta a les nombroses necessitats de moltes entitats esportives de la ciutat, sobretot quant a espai per a entrenaments, competicions, jornades esportives entre altres activitats diverses derivades de l’ample ventall esportiu que ens caracteritza com a ciutat. I m’alegro que sigui així, ja que és mostra que Tortosa disposa d’un teixit esportiu consolidat i molt actiu. 

Amb aquesta cessió, l’equip de govern pretenem no només instal·lar un equipament esportiu. Volem també oferir un espai per a equipaments socials i culturals dirigit a recuperar l’activitat destinada a entitats, associacions, als joves, als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat i, a la vegada, mantenir l’actual Menjador Social.

Cal esmentar especialment l’associació d’Amics dels Josepets, impulsors que aquella escola que va ser referent educatiu en la seva època no caigui en l’oblit. Des dels Amics dels Josepets s’han anat realitzant, durant l’última dècada, diverses trobades i accions de neteja i restauració de zones del col·legi, fins i tot han col·laborat en campanyes d’ajuda a persones necessitades del barri. És per tot això que se’ls posarà a la seva disposició un espai per poder continuar portant a terme les seves activitats.

La recuperació de l’antic col·legi de Sant Josep és una oportunitat per al barri del Rastre, per a l’esport tortosí, i per al conjunt de la nostra ciutat, ja que permetrà donar més vida a un espai emblemàtic de Tortosa. Aprofitem-ho.

Joaquim Martorell
Joaquim Martorell
regidor d’Esports i regidor del barri del Rastre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

50 + = 51

Últimes notícies