HomeUrbanismeVuit municipis de les Terres de l’Ebre estaran afectats pel nou Pla...

Vuit municipis de les Terres de l’Ebre estaran afectats pel nou Pla director urbanístic de sòl no sostenible

La tramitació del nou Pla director urbanístic de sòl no sostenible de Catalunya encara la recta final i afectarà el planejament de vuit municipis de les Terres de l’Ebre, com són, al Baix Ebre, l’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla i Deltebre, i al Montsià, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar.

Es tracta de les localitats costaneres que tenien un planejament urbanístic anterior a les darreres modificacions de la llei d’urbanisme i, per tant, patien el risc de tramitar llicències de construcció que apostessen per models poc sostenibles, com, per exemple, les urbanitzacions aïllades, que impliquen un fort impacte paisatgístic i un desplaçament de serveis, com l’aigua i l’enllumenat.

El pla, que està en tràmit des de fa aproximadament un any, arriba a la recta final de la seua redacció, segons ha confirmat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, durant el darrer Consell de Direcció del curs polític. “Al territori ja s’ha negociat amb els diferents ajuntaments implicats i per tant s’ha pogut consolidar la redacció d’este pla, que afectarà bona part del litoral català”, ha afirmat Salvadó.

L’aprovació del Pla director permetrà, també, retirar la suspensió que hi havia vigent per a llicències d’edificació, projectes d’urbanització i reparcel·lació als municipis afectats.n

Júlia Albacar
Júlia Albacar
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 43

Últimes notícies