HomeSense categoria‘Vullavortar.org’, el nou web de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius per...

‘Vullavortar.org’, el nou web de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius per a fer front a la desinformació sobre l’avortament

TERRES DE L’EBRE // L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha estrenat el nou portal web vullavortar.org per a fer front a la desinformació sobre l‘avortament.

Es tracta d’un lloc web “accessible, veraç, fiable i escrit des d’una perspectiva feminista i de drets que ha estat possible gràcies a l’activisme col·laboratiu d’arreu del territori”, segons detallen des de la mateixa entitat.

‘Què he de fer si vull avortar?’, ‘És gratis?’, ‘Què passa si no tinc targeta sanitària?’, ‘Fins quan puc avortar?’, ‘Quins són els mètodes que hi ha per a fer-ho?’. Estes són algunes de les incògnites al voltant de l’avortament a què el portal web vol donar resposta. Així, des de la pàgina web s’explica pas a pas com es pot avortar a Catalunya, ja que malgrat que a l’Estat espanyol l’avortament és un dret reconegut i els serveis públics de salut han de garantir l’accés a esta prestació sanitària de manera segura i gratuïta per a la usuària, els circuits per a accedir-hi canvien depenent de cada comunitat autònoma.

En este sentit, s’expliquen els dos mètodes d’avortament -el farmacològic i el quirúrgic que existixen, com avortar depenent de les setmanes de gestació en què es troba la dona, també es detallen els passos a seguir per a accedir a l’avortament gratuït, què es necessita per a avortar, el temps de “reflexió” de 72 hores que han de passar per a fer efectiva la interrupció de l’embaràs un cop informades de l’avortament, què passa si s’és menor d’edat, quina és la normativa vigent. També s’anuncia com es pot avortar actualment en temps de pandèmia i s’exposa quin és el procés que viu la dona després de passar un avortament. A més a més, el portal web inclou un formulari de contacte, en cas que una dona es trobe amb alguna dificultat en el procés sobre com avortar, així com en cas que necessite acompanyament o suport.

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius és una entitat no governamental interdisciplinària constituïda l’any 1982 a Barcelona, arran del sorgiment dels Centres de Planificació Familiar, que té l’objectiu d’impulsar, fomentar i facilitar la sensibilització, la prevenció i l’educació de la societat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva. Ara, fa un pas més enllà per tal d’informar i resoldre tots els dubtes sobre l’avortament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 49

Últimes notícies