HomeOpinióTribuna obertaAguantarien la judicatura i la corona espanyola a un país avançat?

Aguantarien la judicatura i la corona espanyola a un país avançat?

Crec que és una pregunta que pot situar, perfectament, Espanya al lloc que li pertoca.
Us imagineu un poder judicial (CGPJ), que ha de ser un pilar d’un estat democràtic, caducat de fa molt més de mil dies a un país democràtic avançat?

Us imagineu un jutge com Llarena, en actiu, a un país democràtic avançat?

Us imagineu una corona “espanyola”, amb l’espectacle lamentable de Juan Carlos, a un país democràtic avançat?

Un CGPJ que s’atreveix a indicar-mos com ens hem de comportar i a recordar que hem de respectar les seues decisions; com les hem de respectar si no estan basades en cap fonament jurídic…

Creieu que Llarena aguantaria en actiu a Alemanya? Després de fer el ridícul màxim en euroordres, que jo no havia vist mai a Europa, creieu que aguantaria a Itàlia? A França? A Anglaterra? Podria preguntar de molts més estats…

Creieu que aguantarien una corona, amb 8,4 milions d’Euros del darrer pressupost, a un país democràtic avançat? Tothom recordarà les notícies que han anat sortint de Juan Carlos ah, crec que no tardarà molt a tornar a Espanya, com si res…).

Doncs, tenint aquestes reflexions de fons, si mirem el dia a dia, també és prou denigrant, fins i tot, per una pseudodemocràcia, com les estel·lars actuacions de la Fiscalia, que, mentre busca la manera d’arxivar les causes contra el ciutadà Juan Carlos (per inviolabilitat, tot va prescrivint i, com el van avisar, ha anat regularitzant), el dia 13/9 recorre l’absolució de Tamara Carrasco, absolta per un tribunal penal i per l’Audiència de Barcelona…

El dia 14/9 el jutge Manuel García Castellón (Audiència Nacional, abans Tribunal de Orden Público franquista), que tampoc sé si aguantaria a un país avançat, diu que els CDR de l’Operació Judes van a judici per organització terrorista, per accions que ells consideren que haurien fet en el futur (per tant això ja no és Dret Penal, només basat en accions comeses i proves) i per tenir precursors d’explosius, aixecar barreres de peatges, talls de carreteres i vessament d’oli a la C-55, a més de trobar la benemèrita una olla de recapte en els registres…

Tot molt ajustat a dret i molt exemplar, i així arribem a la darrera detenció de Puigdemont a Itàlia, a l’Alguer, el 24/9, empresonat i poques hores després posat en llibertat, malgrat la insistència de Llarena.

Llarena està embogit amb el tema de l’euroordre de Puigdemont, s’ha erigit en el defensor de la unitat d’Espanya, porta a sobre tot el pes de defensar Espanya dels que volen desmembrar-la; i està tan obsessionat que fa un temps va preguntar al Tribunal general de la Unió Europea en quins casos poden ser denegades les euroordres, la qual cosa, diuen els experts en justícia europea, és una qüestió prejudicial, que fa que, mentre no es dóna una resposta, les citades euroordres queden suspeses, i és per això que no es pot extradir a Puigdemont, fins que el tribunal europeu diga una cosa o una altra; jo crec que és un error de primers cursos de Dret, impropi d’un magistrat i que, en un altre país, li hauria comportat el cessament, però com ell defensa la unitat d’Espanya, tot s’hi val…

Llarena ho fia tot a la seua idolatria de la unitat d’Espanya, dictant euroordres, retirant-les, enviant escrits a instàncies judicials d’altres països (que es deuen fer un fart de riure…) per detenir a Puigdemont o fa pocs dies a Comín i Ponsatí quan eren a Itàlia; ja són 7 països que han rebutjat l’extradició que demana Llarena: França, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Lituània, Àustria i Itàlia. Jo crec que hauria de reflexionar perquè…

I també aquests últims dies, Vargas Llosa diu que “lo importante en unas elecciones no és que haya libertad, sinó votar bienlas elecciones libres llevan a la gente a votar mal”; això és l’avantsala de la dictadura. Pobre home, fa pocs dies també ha sortit que ha amagat diners a un paradís fiscal propi d’una novel·la.

Casado, a València, diu que aniran fins a l’últim país d’Europa per portar a Puigdemont (suposo que això solucionarà el preu de la llum, l’atur juvenil, el dèficit d’Espanya i tots els altres problemes) i que, si nosaltres ho tornem a fer, ells diuen: “lo haremos con firmeza y duración“; dit a una plaça de bous, té pinta de corrida…

No té pinta de pseudodemocràcia?

A Proverbis ja en parla, Proverbis 18:6 diu: “Els llavis del neci es posen en plets, les seues paraules congrien la batussa” i 18:2 diu: “El neci no desitja de comprendre, només vol que se sàpiga el que pensa”.

Enric Panisello Palomo
Enric Panisello Palomo
Professor de secundària
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 57

Últimes notícies