HomeEconomiaEl Govern reserva 22 MEUR per a contractes amb entitats que fomenten...

El Govern reserva 22 MEUR per a contractes amb entitats que fomenten la inserció social i la integració laboral

El Govern ha aprovat este dimarts reservar 22 MEUR del total de la contractació de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic del 2022 per adjudicar contractes a entitats que fomenten la inserció social de col·lectius desafavorits i la integració laboral de persones amb discapacitats. L’executiu català ha decidit mantenir el mateix import que l’any passat (21,14 MEUR el 2021) perquè encara es preveu que persistisquen certs efectes derivats de la pandèmia de la covid-19, que van tenir impacte sobre l’activitat contractual ordinària de l’Administració. Per este motiu, la Generalitat ha aprovat el mateix volum de contractació reservada al foment dels objectius socials en considerar que és una “xifra assolible”.

Destaquen les partides de 6,9 MEUR de reserva de contractació a Salut, de 6 MEUR a Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori i de 3,7 MEUR a Drets Socials, segons ha detallat el Govern, que destaca que va començar a fer reserves socials per afavorir la contractació l’any 2002 convertint-se així “en la primera administració de l’Estat” en esta matèria.

Segons l’executiu català, l’objectiu és doble: fer de la contractació pública una veritable eina per assolir polítiques públiques de generació d’ocupació per als col·lectius més vulnerables, i donar suport institucional indirecte a la tasca que duen a terme els centres i empreses que s’hi dediquen (Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social i empreses d’inserció o que tinguen en plantilla més d’un 30% de treballadors amb discapacitat i en situació d’exclusió).

Esta política també s’emmarca en la línia fixada per la directiva europea de contractació pública del 2014, que té com a finalitat facilitar l’accés d’estes entitats a la contractació pública, i en la Llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic, que estableix que les administracions públiques territorials han de fixar mitjançant un acord el percentatge o la quantia d’esta reserva. D’acord amb el text aprovat pel Govern, la Direcció General de Contractació, adscrita al Departament d’Economia i Hisenda, serà l’encarregada de fer-ne el seguiment.

En este sentit, cada vegada que s’adjudique un contracte reservat, els òrgans responsables d’esta unitat a cadascun dels departaments i entitats del sector públic hauran de comunicar- ho a la Direcció General mitjançant un formulari, com a mínim, amb una periodicitat bimensual. Així mateix, s’haurà de fer constar l’existència d’este contracte a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública i al Registre Públic de Contractes, dins l’apartat ‘Reserva social’.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 29

Últimes notícies