HomeOpinióTribuna obertaEls Parcs de Carreteres

Els Parcs de Carreteres

Fa menys d’una setmana que hem patit un nou episodi greu de desperfectes causat per al força de la natura. En aquest cas últim episodi l’aigua ha inundat les Cases d’Alcanar, el càmping els Alfacs,  el polígon d’Ulldecona i ha causat alguns desperfectes també a Sant Carles de la Ràpita i altres indrets amb menys intensitat.

Els darrers tres anys hem patit altres temporals i també algun ensurt, tots recordareu que tenim tallat el túnel de la T-330 a la Terra Alta per unes esquerdes.

Però no son els temporals l’objecte d’aquest escrit sinó uns professionals que sovint queden amagats  i la feina dels quals es imprescindible en aquests moments, però es poc visible.. Parlo del personal dels parcs de carreteres. A Terres de l’Ebre el personal del Parc de Carreteres de Tortosa que dona servei a les quatre comarques.

Sense la seva ràpida actuació els equips d’emergència no podrien acudir allà on se’ls necessita, sense la neteja que ells fan de les vies de comunicació, cap de nosaltres podria passar. Es cert i evident que mitjançat un helicòpter o un dron es pot accedir a la zona danyada i obtenir imatges per fer unes primeres valoracions dels danys, però molt sovint el primer dany es produeix  en les vies de comunicació i especialment en les carreteres.

Centrant-me ne el darrer episodi de pluges us diré que a les 14:00h del dia 1 de setembre un primer equip d’actuació ja es trobava preparat per treballar a la T-3318 una de les vies més afectades per la pluja. La pluja fa caure terra i pedres dels talussos o fa que quedin grans quantitats d’aigua al ferm que fan difícil la circulació. Aquest primer equip va estar netejant durant hores la via. No acostumem a veure’ls. Llegim que transit ha tallat per precaució una via i esperem amb impaciència que transit ens torni a dir que ja es transitable. El que heu de saber es que trànsit  ens ho comunica quan els equips d’actuació de carreteres els informen que han acabat la seva feina i ja està neta la via.

Serveixi aquest escrit de reconeixement a la seva tasca, a la seva imprescindible i valuosa tasca. Penseu que ells sempre hi son, i dic ells per que tots son homes, aquí a terres de l’Ebre. L’esquerda del túnel de la T-330 la van veure ells, les pedres de la carretera les treuen ells, si hi ha una accident hi intervenen ells. Acompanyen als equips d’emergència. En definitiva, sempre hi son. Des d’aquí el meu agraïment.

Lídia Pino Mauri
Lídia Pino Mauri
Directora del Departament de la Vicepresidència, i de Politiques Digitals i Territori a les Terres de l'Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 74

Últimes notícies