HomeEsportsEva Cris Llobat (Montbike Amposta), campiona del circuit de curses per muntanya...

Eva Cris Llobat (Montbike Amposta), campiona del circuit de curses per muntanya Missionsx3 2021 en la modalitat Trail

La corredora de muntanya Eva Cris Llobat s’ha proclamat campiona del circuit de curses per muntanya Missionsx3 Klassmark 2021, en la categoria Trail, augmentant el seu palmarès on destaca el títol aconseguit el 2019 de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

Enguany aquest circuit amb les modalitats, Exprés, Trail i Marathon, ha tingut tres proves disputades en tres espais d’interès natural com són el Parc Natural de les Capçaleres del Ter a Camprodon; la Serra de Catllaràs, a La Pobla de Lillet, i Parc Natural de Cap de Creus, a Roses. Tres entorns que res tenen a veure amb la zona del Montsià i del massís del Port on la representant del Montbike Amposta i els seus companys del club efectuen habitualment els seus entrenaments. Per a l’Eva Cris aquest circuit era l’objectiu que es va marcar per al 2020, però la cancel·lació de totes les proves esportives per la Covid-19 va fer que ho ajornés un any.

Després d’un 2020 atípic, sense competicions, poc esperava que els resultats del 2021 fossin tan positius. Amb constància i regularitat ha aconseguit finalitzar les 3 curses entre les primeres classificades, pujant al més amunt del podi, amb un total de 279,084 punts, que ha compartit amb Roser Pérez Vila amb 233,336 i Suely Fuentes, 231,294, segona i tercera respectivament, entre les 112 participants en la competició femenina.

Les curses del Missionsx3 Klasssmark es caracteritzen per ser molt ràpides i poc tècniques, tipus de recorreguts poc habituals a les Terres de l’Ebre, i per això va haver d’adaptar-se a aquest terreny que demana molta constància, i en unes curses per muntanya on hi ha un alt nombre de  participants, cada cop més fortes i més competitives.

Al juliol va començar amb el Trail Ulldeter a Camprodon (Ripollès) amb 24 Km i 1.300m+, finalitzant en tercer lloc, per a seguir a l’agost amb el Trail Catllaràs a La Pobla de Lillet (Bergadà) amb 21 Km i 1.400m+, i quinta posició, per acabar al setembre a Trail Cap de Creus a Roses (Alt Empordà) amb 22 Km i 1.100 m+, en la que va ser sexta.

Tal com diu l’Eva Cris “han estat tres curses amb sensacions diferents i experiències úniques, sempre pensant en què hi ha coses a millorar, errors per aprendre i situacions que cal celebrar”.