HomeEsportsPodi de Ragna Debats en la prova Ultra i d'Helena Balagué en...

Podi de Ragna Debats en la prova Ultra i d’Helena Balagué en la Marathon en la Salomon Pirineu

Destacada actuació de Ragna Debats (CE Cameta Coixa de Miravet) i Helena Balagué (Bici Ats Terra Alta), en la Salomon Ultra Pirineu a la localitat de Bagà, que després d’una última edició cancel·lada per no complir amb les mesures sanitàries necessàries, es van traslladar al passat cap de setmana, oferint una edició molt especial, amb un total de 1.200 inscrits, inclosa en el circuit de les Spartan Trail World Championship.

L’edició d’enguany va comptar amb quatre curses: l’Ultra Pirineu, amb 100 quilòmetres de distància i 6.600 metres de desnivell positiu; Mitja Pirineu, amb un recorregut de 21 quilòmetres i 1.450 de desnivell positiu; La Nit Pirineu KV, cursa vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu i 5 quilòmetres de recorregut. i la Marató Pirineu, amb 42 quilòmetres de recorregut i 2.800 metres de desnivell positiu, amb triomf del britànic Jonathan Albon, en categoria mascul, i en categoria femenina, de la sueca, Ida Nilsson, amb un temps de 4:24’14”, seguida per les catalanes, Mireia Pons i Mireia Hernández. En aquesta cursa va prendre part, amb una destacada actuació, l’atleta bateana del club Bici-Ats Terra Alta, Helena Balagué, finalitzant, amb un temps de 5:34′:50″, en desena posició total en categoria femenina, aconseguint pujar al podi com a tercera classificada en categoria 30/39 anys.

En l’Ultra de 100 quilòmetres amb triomf de Kilian Jornet, en la categoria femenina es va imposar Azara Garcia de los Salmones (HG Ami Team), amb un temps de 12:29’42”, seguida de la seua companya d’equip Gemma Arenas, 12:37’20”, i tercer lloc per a Ragna Debats (Cameta Coixa Miravet), 12:58’14”.