HomeOpinióAra més que mai, donem aliments

Ara més que mai, donem aliments

OPINIÓ // Cada any per aquestes dates el Banc dels Aliments, juntament amb Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta i la col·laboració de Protecció Civil i l’Ajuntament de Tortosa portàvem a terme la recollida de primavera. Una campanya de recollida d’aliments al mercat i supermercats de Tortosa semblant al Gran Recapte que preveia recollir aliments per fer front a la necessitat durant les vacances d’estiu. 

Enguany però, l’estat d’alarma i l’emergència generada per la Covid-19 impossibiliten que hi hagi voluntaris a l’entrada dels establiments. A Tortosa mes de 700 persones es mobilitzaven per cobrir, per torns, tots els supermercats. Enguany no hi podran ser. Per això, i per tal de fer encara més visible la imprescindible tasca que realitza el voluntariat, a l’entrada dels establiments trobareu un maniquí amb l’armilla del Banc dels Aliments. Tots els que aneu a comprar al mercat i supermercats de la ciutat també trobareu caixes del Banc dels Aliments on podreu dipositar les vostres donacions. Per tal d’afavorir la participació la campanya s’allargarà, serà del 30 de maig al 6 de juny.

Com sempre expliquem, els aliments recomanats són la llet, l’oli, el llegum cuit, les conserves… aliments d’alt valor nutritiu per respondre a la necessitat més immediata. Des del Banc dels Aliments apostem per la dignificació de la pobresa, si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot destinar els pocs recursos que tingui a activitats socials, esportives i/o culturals. No ens podem conformar en cobrir l’alimentació, hem de treballar junts perquè les famílies en situació de vulnerabilitat puguen reincorporar-se plenament a la societat. Per això és imprescindible el treball conjunt d’administracions, entitats socials, empreses i particulars, junts no només sumem esforços, sinó que multipliquem resultats.

Acabo recordant que la recollida de primavera és ara més necessària que mai. A les Terres de l’Ebre ha augmentat la demanda d’aliments entre un 40% i un 50%. És per això que des del Banc dels Aliments (i la resta d’entitats que organitzem la recollida) us demanem a tots la vostra implicació. Des d’un litre de llet fins a un carro sencer, ara més que mai, dona aliments, moltes famílies del territori ho agrairan.

Oscar Ologaray
Oscar Ologaray
Matemàtic i violinista. Regidor de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 26

Últimes notícies