HomeOpinióTortosa necessita solucions en la prestació de la salut

Tortosa necessita solucions en la prestació de la salut

Aquests dies ens hem vist amb la necessitat de tornar a debatre sobre la prestació de salut que rebem a Tortosa. En aquest cas, el motiu ha estat per la possibilitat que el nou accelerador lineal que s’ha d’instal·lar per poder seguir prestant l’atenció a les persones malaltes de càncer, i que la fundació Amancio Ortega va cedir al maig del 2017, fa més de dos anys i mig, se situï en un edifici que caldria construir per a aquesta finalitat a l’hospital Verge de la Cinta. Això faria que els tractaments de càncer que actualment es fan al recinte del complex assistencial de la Santa Creu de Jesús es traslladessin del lloc actual. Una opció que afegiria pressió a l’hospital Verge de la Cinta pel que fa a l’accessibilitat i la mobilitat, i que no ens podem plantejar sense haver resolt prèviament els problemes existents pel que fa a l’aparcament.

El Departament de Salut tenia el compromís d’iniciar la construcció d’aquest pàrquing, connectant l’equipament sanitari amb el centre de la ciutat, i a la vegada poder ampliar l’edifici de l’hospital. Sense disposar d’aquest aparcament es fa difícil poder pensar en traslladar el tractament de radioteràpia a l’hospital Verge de la Cinta, perquè suposaria que moltes més persones hi haurien d’accedir sense tindre garantit poder-hi arribar en les condicions necessàries. A més, cal recordar que Salut ja hi està construint un altre nou edifici, destinat a Recursos Humans, que també requerirà disposar dels pertinents llocs d’estacionament.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat diverses vegades poder reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per a poder analitzar la situació del servei que es presta a la ciutat. De moment, sense que n’haguem obtingut una resposta positiva. Demanem conèixer quina és la situació de l’aparcament i quan estarà enllestida la redacció de l’avantprojecte. Cal recordar que l’Ajuntament ja va adquirir els terrenys, situats al costat de l’antic cinema Fèmina, i que els va posar a disposició del departament perquè puguin iniciar l’obra. Però seguim sense tenir notícia de l’estat de l’actuació, tot i que des de fa gairebé un any i mig s’havia encarregat la redacció del projecte bàsic i executiu, per un valor de 451.000 euros.

Aquest greuge se suma als que venim arrossegant en la prestació de la salut al nostre municipi: seguim sense veure desencallada la construcció del nou consultori a Jesús, molt necessària davant la saturació de les actuals instal·lacions. Com també suposa un greuge el servei de primària que tenen des de l’octubre tant a Jesús, com als Reguers i Bítem, que han vist reduïdes les hores d’atenció en horari de tarda, fet que comporta que les persones malaltes s’hagin de desplaçar a altres consultoris i fins i tot a altres municipis per poder ser ateses. Tot plegat se suma a una altra pèrdua de serveis, que vam viure a l’abril, quan Tortosa va deixar de tenir quatre especialitats que es prestaven al CAP Baix Ebre: les d’anestèsia, clínica del dolor, digestiu i oftalmologia.

Massa qüestions que afecten a la prestació dels serveis de salut a la ciutadania, i per als quals volem solucions al més immediat possible.

Cinta Espuny i Vidal
Cinta Espuny i Vidal
presidenta del Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies